• Tehnologia modernă ajută la creșterea și optimizarea producției în sectorul agricol.
  • România este unul dintre cei mai mari producători de cereale și carne de pasăre din UE.
  • Agricultura românească contribuie semnificativ la PIB-ul țării, un raport anual de 6%.

Suntem printre cei mai mari producători europeni de cereale, fructe, legume şi carne de pasăre. Pentru grija față de mediu se implementează tot mai multă tehnologie, iar tehnologia și practicile optimizează producția și cresc randamentul.

„În ultimii zece ani, în România s-au implementat foarte multe tipuri noi de tehnologii care să ajute producția agricolă și să maximizeze profiturile. Din punctul meu de vedere, agricultura digitală este cel mai eficient și cel mai ieftin, sustenabil, mod de a face agricultură și de maximiza activitatea, implicit producțiile. Vorbim în cultura de cereale despre senzori de umiditate, vorbim despre drone, vorbim despre inteligența artificială, despre senzori care pot raționaliza apa din irigații și pot face irigațiile mult mai eficiente cu consumuri de apă mult mai mici”, a spus Alin Luculeasa, fermier, la Aleph News.

Tehnologia modernă ajută la creșterea și optimizarea producției în sectorul agricol. Agricultura românească contribuie semnificativ la PIB-ul țării, un raport anual de 6%. Tehnologia face să creștem legume în aproape orice condiții atât timp cât pot fi instalate lumini UV și senzori care să optimizeze aportul de îngrășăminte chimice în mod automat.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

„Tehnologia acționează cel mai puțin spre deloc către produsul finit pentru că nu lasă reziduuri, nu lasă urme. Este o metodă de eficientizare a agriculturii. Sunt niște senzori care stau într-un loc, inteligența artificială nu schimbă cu nimic structura alimentelor. Deloc de speriat această tehnologie”, a explicat Alin Luculeasa, fermier, la Aleph News.

Citește și: