• Google își va anunța utilizatorii dacă găsește date personale de despre ei.
  • Google își dublează angajamentul de a proteja confidențialitatea utilizatorilor.
  • Google o să trimită o notificare dacă apar date precum numerele de telefon, adresele de domiciliu sau e-mailurile.

De acum înainte, Google își va notifica utilizatorii în cazul în care găsește date personale despre ei în bara de Search, cum ar fi numere de telefon, adrese de domiciliu sau e-mailuri pentru ca aceștia să le poată elimina, scrie The Verge.

Google a oferit anterior un instrument care le permite utilizatorilor să solicite eliminarea rezultatelor căutării, compania facilitează acum acest lucru și prin lansarea unui nou dashboard.

Google îți prezintă noul dashboard

Și pentru că noul dashboard va fi disponibil doar în SUA, Google te anunță că lucrează rapid pentru a-l introduce și în alte regiuni, în mai multe limbi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Google își dublează angajamentul de a proteja utilizatorii de găsirea conținutului explicit și a imaginilor necenzurate, premițând oamenilor să elimine „orice imagine personală explicită pe care nu mai doresc să o vadă printre opțiunile rezultate din bara de căutare”.

„De exemplu, dacă ați creat și încarcat conținut explicit pe un site web, apoi l-ați sters, puteți solicita eliminarea acestuia din bara de Search dacă este publicat pe alt site fără aprobare. Această politică nu se aplică conținutului pe care îl comercializați în prezent”, a precizat Google.

Citește și: