• Cercetătorii spun că nanoboții vor putea vindeca îmbătrânirea.
  • Nanotehnologia poate prelungi viața mai mult de 120 de ani.
  • Nanoboții curăță „deșeurile” care se depun în jurul celulelor.
  • Nanotehnologia va putea să distrugă bacteriile și virusurile din corp.

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. În basmele lui Petre Ispirescu părea ceva de…neatins. Dar tehnologia secolului 21 are alte planuri pentru viitorul nostru. Viață lungă de cel puțin 120 de ani. Secretul unei vieți lungi, de peste 120 de ani, este „vindecarea îmbătrânirii”.

După mai bine de 10 ani de cercetări, oamenii de știință spun că nanoboții vor putea curăța deșeurile, pe care metabolismul le creează, și care se depun în celule și în jurul celulelor. Ei descriu asta ca un proces asemănător cu rugina.

Iar nanotehnologia va putea să distrugă bacteriile și virusurile din corp sau să oprească reacțiile autoimune. De unde pleacă majoritatea problemelor de sănătate?

Recomandări

BIDEN: „TU EȘTI FRAIERUL”
PORTRETELE LUI HARRY ȘI MEGHAN PRIMESC CRITICI
E.COLI FACE TOT MAI MULTE VICTIME
DIPLO SE CONFRUNTĂ CU ACUZAȚII
PUTIN TRIMITE LA RĂZBOI 10.000 MIGRANȚI
URSULA LUPTĂ PENTRU ȘEFIA C.E.

De la creier. Așa că cercetătorii spun că cel mai important rol al nanotehnologiei este creșterea creierului. Și aici există două modalități. Prin introducerea treptată a nenoboților, care vor repara daunele și vor înlocui neuronii.

A doua variantă ar fi conectarea creierului la computere, ceea ce ne va permite să controlăm tehnologia direct cu gândurile noastre. Nanotehnologia va putea să distrugă bacteriile și virusurile din corp sau să oprească reacțiile autoimune. Toate aceste cercetări au intrat deja în a doua etapă, unde  nanotehnologia va face echipă bună cu inteligența artificială. Iar din 2030, începe a treia fază de prelungire a vieții.

Dar tehnologia și inteligența artificială nu ne fac viața mai lungă, ci și mai bună.

De exemplu, oamenii de știință lucrează acum la un scanner pe bază de A.I. care va putea detecta tulburările psihologice la adolescenți, cum ar fi anxietarea, depresia, ADHD sau psihoza. În întreaga lume, peste 350 de milioane de oameni suferă de depresie, iar 800.000 ajung să se sinucidă anual din această cauză. În România, 5% din populație este diagnosticată cu depresie.

Citește și