• Elon Musk: A.I. dacă este programată de ecologiști, poate duce la dispariția umanității.
  • Ideile lui Musk s-au născut din teama că mișcarea ecologistă a mers prea departe.
  • 100 de lideri din domeniul tehnologiei se adună zilele următoare în Marea Britanie.
  • Aceștia vor discuta despre beneficiile și riscurile inteligenței artificiale.

Elon Musk a făcut primele declarații înainte de summit-ul AI din Marea Britanie. „Dacă inteligența artificială ar fi programată de fanaticii din mișcarea ecologistă, poate aduce la dispariția umanității”, spune el.

Musk este cunoscut pentru opiniile și preocupările sale legate de dezvoltarea tehnologiei și impactul asupra omenirii. El mereu a fost preocupat de viitorul inteligenței artificiale. Totuși susține că unii oameni ar putea folosi tehnologia pentru a proteja planeta punând capăt vieții umane. Ideile s-au născut din teama că mișcarea ecologistă „a mers prea departe”.

„Dacă începi să te gândești că oamenii sunt răi, atunci concluzia naturală este că oamenii ar trebui să se stingă. Dacă AI este programată de către cei care se ocupă de mediu, funcția sa de utilitate, va fi dispariția umanității…ei nici măcar nu vor crede că este rău”, spune Musk.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE

Totuși, mulți experți consideră că astfel de avertismente sunt, un pic cam exagerate. Peste 100 de lideri mondiali, șefi din domeniul tehnologiei, academicieni și cercetători în inteligența artificială, s-au adunat în Marea Britanie, să discute despre beneficiile și riscurile inteligenței artificiale. Printre delegații internaționali se numără Elon Musk, Sam Altman, vicepreședintele SUA Kamala Harris și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea și China a trimis un înalt oficial. Acum așteptăm reacțiile și declarațiile acestora, după summit.

Citește și: