Elon Musk a primit aprobare pentru a testa primul implant cerebral pentru pacienții cu paralizie. Cine poate participa la studiu

Neuralink începe testele cu implanturi cerebrale pe pacienții cu paralizie, start-up-ul lui Elon Musk de cipuri cerebrale a primit aprobarea și începe recrutarea, scrie Reuters.

Încă nu se știe când încep testele, deocamdată au început recrutările. Elon Musk a declarat că a primit aprobarea din partea unei comisii de evaluare independente, pentru a lansa primul test pe oameni al implantului său cerebral pentru pacienții cu paralizie.

Potrivit companiei, studiul are ca scop testarea siguranței și eficacității interfeței, creier-computer a Neuralink, pentru a permite persoanelor, care au această problemă, să controleze dispozitive externe prin gândire. Acesta va fi implantat într-o regiune a creierului care controlează intenția de a se deplasa.

Cine poate participa la studiul lui Elon Musk

Cei cu paralizie din cauza leziunilor cervicale ale măduvei spinării sau sclerozei laterale amiotrofice se pot califica pentru studiu, dar nu a dezvăluit câți participanți vor fi înscriși la proces, care va dura aproximativ șase ani până la finalizare. Studiul va folosi un robot pentru a plasa chirurgical o interfață creier-calculator, adăugând că obiectivul său inițial este de a permite oamenilor să controleze o tastatură a computerului. Musk are ambiții mari cu Neurolink. În viitor vrea cu aceste cipuri să trateze obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Citește și:

Exit mobile version