• Prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de euro.
  • Universitatea Lucian Blaga, sub conducerea sa actuală, a cooperat în anchetă și a depus plângerea inițială.
  • Studenți, doctoranzi și cadre didactice din Asia au continuat să figureze pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deși contractele lor se apropiau de sfârșit.

Parchetul European face percheziții în cadrul unei anchete privind fraudă cu fonduri Erasmus la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de euro.

Conform unui comunicat emis de EPPO astăzi, membrii personalului Universității, responsabili pentru coordonarea Serviciului de Relații Externe, sunt suspectați că au încheiat contracte fictive cu cetățeni din Asia de Est pentru a obține finanțare pentru două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

Se presupune și că studenți, doctoranzi și profesori din Asia au rămas înregistrati în cadrul a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor se apropiau de încheiere. Semnăturile lor ar fi fost falsificate pentru a transfera fondurile către alte persoane, scrie Mediafax.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Potrivit comunicatului EPPO, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Universitatea Lucian Blaga, sub conducerea sa actuală, a cooperat în anchetă și a depus plângerea inițială. Perchezițiile la domiciliu sunt efectuate de zeci de polițiști din Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, conform documentului citat.

Citește și: