• Întreprinderile cu cifra de afaceri sub 300 de mii de lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 procente.
  • Mădălin Măncilă, antreprenor, spune că aceste majorări încurcă mediul de afaceri și că cea mai mare parte a micilor antreprenori va fi afectată de această creștere.
  • Mădălin Măncilă: Pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții

Proiectul de lege a asumării răspunderii Guvernului este gata cu toate cele trei componente: fiscală, bugetară și cea privind combaterea evaziunii fiscale. Nici întreprinderile mici și mijlocii nu scapă. Cele cu cifra de afaceri sub 300 de mii de lei vor plăti o taxă de 1%, iar cele cu cifră de afaceri mai mare, de 3 procente.

Mădălin Măncilă, antreprenor, spune că aceste majorări încurcă mediul de afaceri și că cea mai mare parte a micilor antreprenori va fi afectată de această creștere de la unu la 3% din venituri.

„Asta înseamnă că vom plăti cu 200% mai mult impozit la stat decât plăteam până în acel moment”, spune Mădălin Măncilă.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210

„Acum, odată cu mărirea de taxe, evident că pe lângă mediul de afaceri, vor avea de suferit foarte mult și clienții. Pentru orice creștere de taxe se va vedea întotdeauna prețul final de achiziție”, a spus Mădălin Măncilă, la Aleph News.

Mădălin Măncilă: „Iarăși va fi o perioadă foarte provocatoare pentru noi, pentru că după ce am avut această provocare cu rata inflației foarte mare, în care o perioadă am reușit să ținem prețurile sub control pentru clienții noștri, ulterior automat au urmat o ajustare a acestora, și mă refer aici la zona Horeca, în special.”

Cristian Hostiuc: Nu cred că este un mod de a face business în România

Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar: „Nu cred că este un mod de a face business în România, pentru că prin acest pachet fiscal te adresezi afacerilor din România, chiar dacă o modificare a taxelor, cel puțin în cazul IT-știlor sau în domeniile construcțiilor, agriculturii sau industriei alimentare, unde acea facilitate de a nu plăti CASS de 10%, va fi reintrodusă. Până la urmă, toate companiile plătesc aceste taxe, iar fiecare vrea să știe cum stă situația.

„Avem o gaură bugetară suplimentară față de deficitul asumat de 64 de miliarde de lei, pe care nimeni nu pare să vrea să-l acopere”, spune Cristian Hostiuc.

Bineînțeles că nimeni nu vrea să plătească mai multe taxe, nimeni nu vrea să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a plăti taxe la buget. Dar uitându-mă puțin la câte modificări vor fi, va fi iar un coșmar. Va fi un coșmar fiscal pentru cei care trebuie să pună în aplicare acest lucru. Mă uitam și la taxa bancară, se punea 1% pe veniturile din dobânzi acolo, iar acum s-au mai adăugat alte categorii care sunt incluse aici. Repet, cei din domeniu, cei care lucrează și cei care se pricep foarte clar trebuie să răspundă dacă aceste taxe sau modalitatea de aplicare sunt ușoare sau nu”, a spus Cristian Hostiuc, la Aleph News.

Citește și: