• Lacul Bled din Slovenia găzduiește singura insulă naturală din țară. O plimbare în jurul lacului durează aproximativ o oră și jumătate.
  • Lake District din nordul Angliei este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 2017. Acest lac a inspirat mulți poeți romantici prin priveliștile sale uimitoare.
  • Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România și se întinde pe 1.400 de hectare.
  • Laponia prinde cu adevărat viață toamna, când aurorele boreale sunt cele mai puternice.
  • Valea Loarei din Franța strălucește toamna. Atunci când nu degustați vinul, puteți urmări cum viile se transformă în roșu intens și purpuriu la unele dintre castelele locale.

Toamna îți aduce puțină alinare după canicula extremă a verii și îți oferă și peisaje de neuitat, pline de culori uimitoare. Asta poate fi un motiv bun pentru tine să îți planifici următoarea vacanță și de ce nu să faci câteva poze pentru rețelele tale de socializare.

Laponia, Finlanda

Deși în mod tradițional este asociată mai degrabă cu iarna decât cu toamna, Laponia prinde cu adevărat viață toamna. Nu numai că aurorele boreale sunt de fapt cele mai puternice în această perioadă a anului, dar Rovaniemi – capitala Laponiei – este, de asemenea, plină de copaci frumoși.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Valea Loarei, Franța

Renumită în întreaga lume pentru vinul său, Valea Loarei strălucește toamna. Atunci când nu degustați vinul, puteți urmări cum viile se transformă în roșu intens și purpuriu la unele dintre castelele locale.

 Transilvania, România

Poate că Transilvania este încă asociată cu vampirii și arhitectura gotică, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea culorile uimitoare ale toamnei. Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România și se întinde pe 1.400 de hectare din Transilvania, perfectă pentru a fi explorată într-o zi de toamnă răcoroasă.

Castelul Neuschwanstein, Bavaria, Germania

Căutați „castele de basm din viața reală” și probabil că veți găsi Neuschwanstein. Direct dintr-un film Disney, castelul cu turnulețe este înconjurat de dealuri accidentate acoperite de copaci de toamnă, care contribuie la dramatismul atmosferic.

Perthshire, Scoția

Nicăieri nu seamănă toamna ca în Scoția, iar comitatul Perthshire are câteva priveliști spectaculoase. Cu un picior în Highlands și unul în Lowlands, Perthshire găzduiește Meikleour Beech Hedge, care se mândrește cu un record mondial Guinness ca fiind cel mai înalt gard viu din lume.

Lake District, UK
Vizitând Lake District, veți înțelege de ce zona a inspirat atât de mulți poeți romantici, de la Samuel Taylor Coleridge la Wordsworth, cu priveliștile sale uluitoare. Această porțiune protejată din nordul Angliei este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 2017.
Lacul Bled, Slovenia

Oferind unele dintre cele mai spectaculoase priveliști din Slovenia, Lacul Bled găzduiește singura insulă naturală din țară. O plimbare în jurul lacului durează aproximativ 1,5 ore, timp suficient pentru a admira frunzele glorioase de bronz și aur oferite. Deși apa este prea rece pentru a înota în lunile de toamnă, puteți închiria o barcă cu vâsle și puteți aluneca până la insula Bled.

Citește și: