• Participanţii au discutat despre proiectul Neptun Deep, dar şi despre poziţia premierului austriac cu privire la spaţiul Schengen.
  • La discuţii au mai participat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.
  • „Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României a avut luni o întrevedere cu o delegaţie a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV, în cadrul căreia s-a discutat despre „perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep”.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că „statul român susţine cu toată determinarea acest proiect strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce ţării noastre independenţa energetică”.

„Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze, cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că „atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că o asemenea situaţie ar fi de nedorit pentru ambele părţi”.

„Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat premierul Ciolacu.

La discuţii au mai participat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Citește și: