• BBC, Channel 4 și o companie de producție au declarat că investighează „de urgență” acuzațiile aduse.
  • Brand neagă cu vehemență acuzațiile și a declarat că toate relațiile sale au fost „consensuale”.
  • BBC a declarat că „analizează de urgență problemele ridicate” în timp ce Brand a lucrat la programele de radio ale BBC.

BBC, Channel 4 și o companie de producție au declarat că investighează „de urgență” după ce patru femei au făcut acuzații separate de agresiune sexuală în timp ce Russell Brand era prezentator în programele lor. Comediantul și actorul, în vârstă de 48 de ani, a fost acuzat de viol și agresiuni sexuale între 2006 și 2013, când se afla în culmea gloriei și lucra pentru BBC, Channel 4 și juca în filme la Hollywood.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei investigații comune a publicațiilor Sunday Times, The Times și Channel 4 Dispatches și includ acuzații privind comportamentul de control, abuziv și prădător al lui Brand.

Brand neagă cu vehemență acuzațiile și a declarat că toate relațiile sale au fost „consensuale”, într-un videoclip postat online. BBC a declarat că „analizează de urgență problemele ridicate” în timp ce Brand a lucrat la programele de radio ale BBC între 2006 și 2008, în timp ce Channel 4 a anunțat că desfășoară „propria anchetă internă” în urma acuzațiilor.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

Vineri, cu o zi înainte ca investigația să fie publicată online, Brand a distribuit un videoclip pe rețelele de socializare în care a negat acuzațiile. În acesta, el a negat „acuzațiile penale grave” despre care a spus că ar urma să fie formulate împotriva sa și a afirmat că relațiile sale „au fost absolut, întotdeauna consensuale”.

Cum a răspuns poliția?

Deși nu s-a referit la numele comediantului, Poliția Metropolitană a declarat că „a fost informată de mass-media despre o serie de acuzații de agresiune sexuală”, dar nu a primit niciun raport. „Dacă cineva crede că a fost victima unei agresiuni sexuale, indiferent cât de mult timp în urmă s-a întâmplat, îl încurajăm să contacteze poliția”.

Într-o altă declarație de duminică, Met a declarat că a vorbit cu Sunday Times și că va face noi demersuri la ziar și la Channel 4 „pentru a se asigura că orice victime ale infracțiunilor cu care au vorbit sunt conștiente de modul în care pot raporta orice acuzații penale la poliție”.

Tot duminică, Departamentul de Poliție din Los Angeles a declarat că nu a fost notificat „cu privire la niciun incident, raport sau acuzație cu privire la Russell Brand sau la oricare dintre acuzatori”.

Elon Musk, controversatul influencer Andrew Tate și fostul prezentator Fox News Tucker Carlson s-au numărat printre cei care au reacționat la aceste afirmații pe rețelele de socializare în acest weekend, postările lor părând să îl susțină pe comicul de 48 de ani.

Citește și: