• Donald Trump spune că a fost decizia sa de a promova afirmația falsă că a câștigat președinția și de a încerca să anuleze rezultatele.
  • O premisă centrală a cazului, potrivit actului de acuzare al fostului președinte, este că Trump știa că afirmațiile electorale pe care le făcea erau false.
  • Fostul președinte a fost pus sub acuzare pentru eforturile sale de a submina rezultatele alegerilor din 2020.

Fostul președinte Donald Trump a declarat că a primit sfaturi de la mai multe persoane la scurt timp după alegerile din 2020, dar că a fost decizia sa de a promova afirmația falsă că a câștigat președinția și de a încerca să anuleze rezultatele.

„A fost decizia mea, dar am ascultat unele persoane”, a declarat Trump la emisiunea „Meet the Press” de la NBC, într-un interviu difuzat duminică.

Trump a fost pus sub acuzare pentru eforturile sale de a submina rezultatele alegerilor din 2020. El a pledat nevinovat în toate cazurile și a negat orice abatere, scrie CNN.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

O premisă centrală a cazului, potrivit actului de acuzare al fostului președinte, este că Trump știa că afirmațiile electorale pe care le făcea erau false după ce consilierii apropiați i-au spus că a pierdut, dar le-a difuzat oricum pentru a le face să pară legitime – totul pentru o presupusă conspirații.

„Am ascultat diferite persoane și, când am adunat totul, alegerile au fost fraudate”, i-a spus Trump lui Kristen Welker în interviu. Acesta încearcă să obțină nominalizarea republicană la președinție în 2024.

„Știți pe cine ascult? Pe mine însumi. Am văzut ce s-a întâmplat”, a spus Trump.

Fostul președinte a spus că nu i-a ascultat pe avocații săi care i-au spus că a pierdut alegerile pentru că nu i-a respectat.

Citește și: