Au fost transmise mesaje RO-Alert pentru localnicii din Tulcea și Galați. Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

  • Localnicii din nordul județului Tulcea, dar și cei din Galați au primit mesaje RO-Alert în această seară.
  • Mesajul îi avertizează pe locuitori cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.
  • Se recomandă adăpostirea în beciuri sau adăposturi de protecție civilă.

În această seară au fost emise mesaje RO-Alert cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian în zona județelor Tulcea și Galați, scrie Ukrinform.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea a recomandat ca localnicii să își păstreze calmul, să se adăpostească în beciuri sau adăposturi de protecție civilă, iar în cazul în care nu există să rămână în casă, departe de geamuri.

Este un mesaj de informare

„Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Mesajul a apărut în contextul în care au fost interperate 3 drone care au fost lansate de ruși în zona Plauru și Nufăru.

Citește și: