• Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu se așteaptă ca războiul Rusiei din Ucraina să se încheie rapid și trebuie să ne pregătim pentru o confruntare de lungă durată.
  • Abordând ideea unei posibile amenințări nucleare a rușilor, Stoltenberg a spus: „Moscova trebuie să înțeleagă că utilizarea armelor nucleare este inacceptabilă.
  • Florin Jipa: „Armata rusă planificase o operațiune militară de câteva zile ca să cucerească Kievul, câteva săptămâni să cucerească întreaga țară.”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu se așteaptă ca războiul Rusiei din Ucraina să se încheie rapid și trebuie să ne pregătim pentru o confruntare de lungă durată. „Dacă ucrainenii și președintele Volodimir Zelenski „încetează să lupte, țara nu va mai exista”, a precizat șeful NATO.

„Ucraina va deveni membră a NATO – toți aliații au precizat acest lucru”, a spus Stoltenberg, adăugând că Ucraina va avea nevoie de garanții de siguranță atunci când războiul se va termina, altfel „istoria s-ar putea repeta”.

Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității, spune că „armata rusă planificase o operațiune militară de câteva zile ca să cucerească Kievul, câteva săptămâni să cucerească întreaga țară. Este clar că Rusia nu și-a îndeplinit acolo obiectivele strategice”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Abordând ideea unei posibile amenințări nucleare a rușilor, Stoltenberg a spus: „Moscova trebuie să înțeleagă că utilizarea armelor nucleare este inacceptabilă.

„Observăm foarte îndeaproape ceea ce face armata rusă. Până acum nu am observat nicio modificare a forțelor nucleare ale Rusiei care să ne determine să reacționăm”.

„Regimul de la Kremlin nu este unul de încredere. Tocmai din această cauză, Ucraina are nevoie de garanții de Securitate, inclusiv un drum către NATO, pentru garanta că, în viitor, nicio altă forță rusă nu va mai invada Ucraina”, a mai adăugat Florin Jipa.

Citește și: