• Sistemele de prevenire a amenințărilor cibernetice, precum și cele de analiză și investigare a fraudelor folosesc cel mai intens AI.
  • Sectoare economice care cer inteligența artificială sunt băncile, serviciile profesionale, retailul, și telecomunicațiile.
  • AI este utilizat și în crearea de imagini, dar și de texte, mai ales în industria serviciilor profesionale.

Se vorbește mult de inteligența artificială, totuși suntem abia la începutul dezvoltării acestei tehnologii. Nimeni nu știe în ce direcții va evolua, însă Europa investește deja masiv în cercetări, iar sumele vor crește.

Inteligența artificială este folosită de companiile private pentru a-și eficientiza operațiunile și pentru a interacționa mai eficient cu clienții, dar este folosită și pentru acțiuni de combatere a infracțiunilor digitale. În proporție de 60%, A.I-ul este folosită de bănci, servicii profesionale, retail, producții și telecomunicații. Printre cele mai folosite funcții ale inteligenței artificiale este producerea de imagini și de texte în domeniul marketingului, mass-media.

Compania IDC, cea care monitorizează sectorul de tehnologie și informatică, spune că 34,2 miliarde de dolari vor fi investiți în AI în Europa și preconizeză că într-o perioadă de 5 ani, între 2022 și 2027, investițiile în inteligența artificială în Europa vor fi de aproape 30%, peste ritmul mondial de dezvoltare a investițiilor în inteligența artificială.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și: