• Pragul 1: 1% pentru IMM-uri cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei.
  • Boloș: Peste 30% rentabilitate, un IMM trece la impozit pe profit de 16%.
  • Florin Jianu: Aceste reforme trebuie să înceapă de la mare la mic, să vedem întâi o reforma statului.

Pachetul de măsuri fiscale pentru care Premierul Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea în fața Parlamentului, include praguri diferențiate de impozitare pentru IMM-uri.

Florin Jianu, Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, spune că ar trebui ca guvernul și spațiul public să țină cont solicitările Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii. „Aceste reforme, schimbări fiscale trebuie să înceapă de la mare la mic, să vedem întâi o reforma statului, să vedem o impozitare corectă a profiturilor extraordinare făcute de companii din anumite domenii în perioada anterioară, mai ales în cea pandemică, și apoi să discutăm de impozitarea IMM-urilor și a microîntreprinderilor”, spune Florin Jianu.

Florin Jianu: „Și în acest moment se plătesc impozite, cu alte praguri. Faptul că banii aduși la bugetul de stat plătiți de microîntreprindere au crescut de la an la an, în acest an ne așteptăm la o sumă de aproximativ 4 miliarde de lei plătiți de microîntreprinderi. Dar să nu ne limităm doar la acest tip de impozitare să fim atenți și la impozitele pe salarii, care vin din partea microîntreprinderilor și care și această sumă se ridică undeva la 18 miliarde de lei.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și