• Sezonul expozițiilor de toamnă abia începe.
  • Dacă treceți prin Paris în lunile următoare, câteva dintre aceste expoziții extraordinare se află aici.
  • Amedeo Modigliani este găzduit la Musée de l’Orangerie, în Tuilerie, lângă Place de la Concorde.

Sezonul expozițiilor de toamnă abia începe. Unele se vor inaugura curând, iar altele și-au deschis deja porțile.

Dacă treceți prin Paris în lunile următoare, câteva dintre aceste expoziții extraordinare se află aici. «Vincent van Gogh în Auvers sur Oise. Ultimele luni» este o expoziției găzduită la Muzeului Orsay între 3 octombrie și 4 februarie. Este vorba despre ultimele luni de creație ale artistului, cu opere care provin și din alte muzee și pe care aveți șansa să le vedeți reunite aici.

Din 15 septembrie și până în 21 ianuarie, la Muzeul de Artă Modernă din Paris, nu departe de Turnul Eiffel, are loc o retrospectivă Nicolas de Staël. Amedeo Modigliani este găzduit la Musée de l’Orangerie, în Tuilerie, lângă Place de la Concorde, între 20 septembrie și 15 ianuarie. Expoziția se numește «Un pictor și dealerul său»

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ

Fundația Louis Vuitton propune, între 18 octombrie și 2 aprilie, o expoziție Mark Rotko. La Petit Palais puteți vedea o expoziție sub genericul «Parisul Modernității(1905-1925), între 14 noiembrie și 14 aprilie și nu în ultimul rând, o reuniune a unor pictori consacrați precum Berthe Morizot și arta secolului XVIII- Watteau, Boucher, Fragonard, Perronneau la Muzeul Marmottan Monet, în arondismentul 16, care se inaugurează pe 18 octombrie.

Toamna aceasta marchează o efervescență culturală și în afara Parisului

Daca vă aflați la Londra, nu ratați expoziția prezentată de Credit Suiss: Frans Hals, la National Galery în Trafalgar Square, care se deschide pe 30 septembrie. Lucrări ale celebrului sculptor Giacometti vor putea fi văzute la Toulouse începând cu 22 septembrie. La Aix en Provence, începând cu 17 noiembrie, are loc o expoziție Alphonse Mucha, iar la Bruxelles, Antoni Tapies, The Practice of Arte, din 15 septembrie.

Citește și