• Compania trebuie să respecte orice obligații legale, iar unele dintre aceste date ar putea fi utilizate pentru cercetare.
  • ChatGPT i-a îngrijorat pe profesori deoarece face plagiatul incredibil de ușor.
  • OpenAI și-a antrenat chatbotul pe tipurile de informații pe care elevii trebuie să le știe pentru a scrie eseuri ca dovadă că au învățat o materie.

Nu există nicio îndoială cu privire la puterea și performanța celebrului chatbot al OpenAI, dar este ChatGPT de fapt sigur de utilizat? În timp ce liderii tehnologici din întreaga lume sunt îngrijorați de dezvoltarea evolutivă a inteligenței artificiale, aceste preocupări globale nu se traduc neapărat într-o experiență individuală a utilizatorului, scrie Digital Trends.

Confidențialitate și scurgeri financiare

În cel puțin un caz, istoricul de chat între utilizatori a fost amestecat. Pe 20 martie 2023, creatorul ChatGPT, OpenAI, a descoperit o problemă, iar ChatGPT a fost indisponibil timp de câteva ore. În acel moment, câțiva utilizatori ChatGPT au văzut istoricul conversațiilor altor persoane în loc de istoricul lor. Posibil mai îngrijorătoare a fost vestea că s-ar fi putut scurge și informații legate de plăți de la abonații ChatGPT-Plus.

OpenAI a publicat un raport privind incidentul și a corectat bug-ul care a cauzat problema. Asta nu înseamnă că nu vor apărea noi probleme în viitor. În cazul oricărui serviciu online, există riscul unor scurgeri accidentale ca aceasta și al unor breșe de securitate cibernetică din partea armatei tot mai numeroase de hackeri.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Politica de confidențialitate a OpenAI

Conform politicii de confidențialitate a OpenAI, datele dumneavoastră de contact, istoricul tranzacțiilor, activitatea în rețea, conținutul, locația și credențialele de conectare ar putea fi partajate cu afiliații, vânzătorii și furnizorii de servicii, forțele de ordine și părțile implicate în tranzacții.

În unele cazuri, acest lucru este inevitabil. OpenAI ar putea utiliza procesatori de plăți terțe, deci acest lucru este de așteptat. Compania trebuie să respecte orice obligații legale, iar unele dintre aceste date ar putea fi utilizate pentru cercetare.

Chiar și atunci când este ușor de justificat colectarea datelor, potențialul de utilizare abuzivă și de scurgeri de informații este o preocupare validă în materie de siguranță. Întrebările frecvente ChatGPT de la OpenAI sugerează să nu partajați informații sensibile și avertizează că solicitările nu pot fi șterse.

ChatGPT și siguranța la locul de muncă

ChatGPT i-a îngrijorat pe profesori deoarece face plagiatul incredibil de ușor. OpenAI și-a antrenat chatbotul pe tipurile de informații pe care elevii trebuie să le știe pentru a scrie eseuri ca dovadă că au învățat o materie.

Deși aceasta nu este o preocupare legată de siguranță, profesorii trebuie să fie conștienți și de faptul că ChatGPT poate educa elevii pe o gamă largă de subiecte, oferind o atenție individuală și răspunsuri instantanee la întrebări. În viitor, AI ar putea fi solicitată pentru a ajuta la predarea elevilor în clasele supraaglomerate sau pentru a ajuta la meditații.

Pentru autori, ChatGPT ar putea părea amenințător. În câteva secunde, poate genera mii de cuvinte. Aceeași sarcină necesită ore de muncă pentru o persoană, chiar și pentru un scriitor profesionist.

Citește și: