• Zonele din creierul nostru nu funcționează independent ci se armonizează unele cu altele mereu.
  • Când te odihnești zonele din creier care muncesc folosesc mai multă energie decât cele care funcționează în mod activ.
  • Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula.

Ce face creierul tău atunci când nu face nimic? Ți-ai pus vreodată întrebarea?

Spre deosebire de noi, el are mereu activitate. Studiul se bazează pe cercetări efectuate pe parcursul ultimilor 20 de ani și analizează o parte a creierului, aparent fără conexiuni între ele, dar care se activează atunci când fizic, noi nu facem nimic. La finalul secolului 20, cercetătorii în neuroștiință au folosit noi tehnici pentru a lua imagini ale creierului omenesc în timp ce indivizii făceau anumite sarcini și erau totodată supuși unui examen RMN, iar așa cum era de așteptat activitatea cerebrală dintr-o anumită zonă a crescut dar simultan a și scăzut în altă zonă a creierului.

Neurologii au fost intrigați de faptul că, în timpul unei largi varietăți de sarcini, aceleași zone ale creierului își reduceau în mod constant activitatea. Tot studiul explică faptul că atunci când te odihnești zonele din creier care muncesc folosesc mai multă energie decât cele care funcționează în mod activ atunci când tu depui un efort. Este de reținut faptul că, zonele din creierul nostru nu funcționează independent ci se armonizează cumva unele cu altele mereu. Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni și a-l stimula. Și creierul are nevoie de stimuli pozitivi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și