• Phil Jacobs, vânător de fosile a descoperit un craniu de pliosaur, o relicvă preistorică.
  • Documentarul „Attenborough și Jurassic Sea Monster” prezintă reconstrucția pliosaurului.
  • Pliosaurii era reptile marine carnivore, care au trăit acum 150 de milioane de ani.

În 2022 pe Coasta Jurasicului din Marea Britanie a fost descoperit un schelet impresionant de pliosaur. Cercetătorii spun că e o descoperie fascinantă în lumea științei, pentru că este o oportunitate să studieze în detaliu aceste creaturi, care au trăit cu milioane de ani în urmă.

Cine sunt cei care au făcut această descoperire?

Phil Jacobs, care e un vânător pasionat de fosile a descoperit craniul masiv de pliosaur. E una dintre cele mai complete și impresionante descoperiri, o creatură preistorică, care a trăit în perioada Jurasicului.

Monstrul marin a fost reconstruit în detaliu și s-a făcut și un documentar cu procesul „Attenborough și Jurassic Sea Monster,” difuzat pe PBS. Pliosaurii erau niște reptile marine carnivore, care au trăit acum 150 de milioane de ani.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Craniul descoperit, estimat la peste 30 de metri lungime, a fost denumit un „T. Rex subacvatic” datorită dimensiunilor masive și a fălcilor pline de dinți uriași. Paleontologul Steve Etches și echipa sa au avut nevoie de trei săptămâni pentru a-l excava de pe o faţă de stâncă.

E un nou capitol pentru oamenii de știință pentru că este o oportunitate să studieze mai bine creaturile care au trăit milioane de ani în urmă și vor înțelege mai bine anatomia și structura lor.

Citește și