• Navalnîi a murit în închisoare, la vârsta de 47 de ani.
  • Potrivit oficialilor ruși, opozantul lui Putin „s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința”. Informația, transmisă de presa internațională, este confirmată de serviciul penitenciar rus.
  • Politicianul Alexei Navalnîi a fost mutat într-o închisoare dintr-o regiune a Cercului Polar din nordul Rusiei la sfârșitul lui 2023.

Echipa lui Navalnîi spune că trupul lui Navalnîi a fost ascuns de către guvernul rus.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a declarat pentru BBC că echipa lui Navalnîi crede că Putin a ordonat moartea opozantului său, cel mai proeminent dintre toți.

Kira Yarmysh declară că „știm sigur că a fost o crimă, nu o moarte obișnuită”, iar guvernul rus „încearcă să ascundă urmele, de aceea nu dau familiei trupul lui Navalnîi și de aceea îl ascund”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Yarmish spune că nu știe unde se află trupul acestuia și când va fi dat familiei.

Ea a explicat că, potrivit legilor din Rusia, trupul unui decedat trebuie dat rudelor în decursul a două zile de la moarte.

Cu puțin timp în urmă, Ministerul rus de Externe a respins acuzațiile guvernului britanic privind cauza morții lui Navalnîi, spunând că sunt „părtinitoare și nerealiste”.

Citește și