• Navalnîi a murit în închisoare, la vârsta de 47 de ani.
  • Potrivit oficialilor ruși, opozantul lui Putin „s-a simțit rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința”. Informația, transmisă de presa internațională, este confirmată de serviciul penitenciar rus.
  • Politicianul Alexei Navalnîi a fost mutat într-o închisoare dintr-o regiune a Cercului Polar din nordul Rusiei la sfârșitul lui 2023.

Echipa lui Navalnîi spune că trupul lui Navalnîi a fost ascuns de către guvernul rus.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a declarat pentru BBC că echipa lui Navalnîi crede că Putin a ordonat moartea opozantului său, cel mai proeminent dintre toți.

Kira Yarmysh declară că „știm sigur că a fost o crimă, nu o moarte obișnuită”, iar guvernul rus „încearcă să ascundă urmele, de aceea nu dau familiei trupul lui Navalnîi și de aceea îl ascund”.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Yarmish spune că nu știe unde se află trupul acestuia și când va fi dat familiei.

Ea a explicat că, potrivit legilor din Rusia, trupul unui decedat trebuie dat rudelor în decursul a două zile de la moarte.

Cu puțin timp în urmă, Ministerul rus de Externe a respins acuzațiile guvernului britanic privind cauza morții lui Navalnîi, spunând că sunt „părtinitoare și nerealiste”.

Citește și