• Vârsta creierului poate fi diferită de vârsta cronologică a pacientului.
  • Instrumentul este util pentru diagnosticarea precoce a bolilor neurogenerative.
  • Cercetarea a fost făcută pe 10.000 de pacienți.

Diagnosticarea timpurie a bolilor neurologice este esențială pentru înțelegerea și tratarea acestora, chiar dacă pentru moment ele nu sunt vindecabile, ci doar frânate. Un instrument de predicție a vârstei creierului a fost dezvoltat de cercetătorii de la King’s College din Londra, folosind date colectate de la 10.000 de pacienți.

Vârsta noastră cronologică nu este întotdeauna în concordanță cu vârstă biologică a diferitelor organe, care pot îmbătrâni mai repede si deveni mai vulnerabile.

Compararea vârstei creierului unui pacient cu vârsta sa cronologică poate da indicații pentru a identifica numeroase afecțiuni neurologice și psihiatrice și astfel, poate ajuta la prezicerea stării viitoare de sănătate.
Vârsta creierului este un biomarker al sănătății neurologice, dar până acum lipseau seturi de date mari pentru a construi modele de predicție a vârstei creierului pentru uz clinic.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Acest studiu pune la dispoziție un set de astfel de modele ale vârstei creierului dintr-o mare varietate de tipuri de imagini prin rezonanță magnetică (RMN) de la 10.000 de pacienți.

Setul de modele pre-înregistrate le va permite cercetătorilor să le folosească deja direct, dar și să ajusteze în continuare modelele pentru a se potrivi cerințelor specifice ale diferitelor scenarii clinice și secvențe RMN. Prin identificarea creierelor care apar mai vechi în comparație cu vârsta cronologică reală, poate fi folosit acum un instrument non-invaziv pentru diagnosticarea precoce și monitorizarea progresiei bolii.

Citește și