• Joe Biden se pregătește pentru a livra discursul privind Starea Uniunii.
  • Joe Biden are nevoie de acest discurs mai mult ca oricând.
  • Ar putea fi cea mai urmărită apariție a sa dinainte de alegerile din noiembrie.

Președintele Joe Biden se pregătește joi să se adreseze națiunii, într-un discurs care ar putea înregistra cea mai mare audiență dinaintea alegerilor, scrie Business Insider.

Sondajele arată că națiunea căreia i se va adresa nu este sceptică doar în privința unora dintre politicile susținute de Biden, ci și în privința capacității sale fizice și mintale de a ocupa funcția.

În acest context, Biden se confruntă cu presiune suplimentară în livrarea discursului. Indiferent de ce a reușit Biden să obțină ca președinte, încă trebuie să-i convingă pe americani că se poate ridica la ceea ce biograful fostului președinte Ronald Reagan l-a numit „the role of a lifetime”. Fiecare gafă, minoră sau majoră, nu face decât să pună și mai multe paie pe foc în ceea ce privește imaginea lui Biden și abilitatea sa de a-și îndeplini responsabilitățile.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Statisticile arată că tot mai puțini americani urmăresc discursul, comparativ cu fosta generație, potrivit rating-ului Nielsen care adună date încă din 1993. Cu toate acestea, chiar și în era streaming-ului, discursul adresat națiunii rămâne unul dintre puținele evenimente pe care zeci de milioane de americani încă îl urmăresc live, ridicându-se la acest nivel doar meciurile de fotbal NFL. De obicei, un președinte care se luptă pentru realegere poate miza și pe dezbaterile din toamnă. Momentan, e neclar dacă vor avea loc dezbateri toamna aceasta.

Colegii democrați l-au îndemnat pe Biden, citând-o pe senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts, să „se laude mai mult” cu palmaresul său. Probabil, Biden va vorbi despre proiectele de lege bipartizane majore pe care le-a semnat privind infrastructura, producția internă de supraconductori și controlul armelor.

Dar lauda de sine ar putea să nu-l ajute pe Biden. Sondajele sugerează că americanii sunt profund nemulțumiți de gestionarea imigrației de către Administrația Biden. În ciuda faptului că dă semne de îmbunătățire, un sondaj recent Wall Street Journal a constatat că doar 40% dintre respondenți au fost de acord cu modul în care Biden a gestionat economia.

În privat, Senatorul Bernie Sanders i-a oferit lui Biden sfaturi „ușor diferite”, potrivit The Washington Post. Sanders l-a îndemnat pe Biden să se confrunte cu această realitate nu prin a încerca să-și vândă mai mult palmaresul, ci subliniind modul în care anumiți oameni au încercat să-i zădărnicească agenda, potrivit The Washington Post.

Directorul de comunicații al Casei Albe, Ben LaBolt, a spus că Biden își va promova recordul economic.

„Cred că președintele va argumenta că am reconstruit cea mai puternică economie din lume și am făcut-o într-un mod prin care americanul de rând a avut de câștigat”, a declarat LaBolt pentru CNN miercuri seară.

„Salariile sunt în creștere, inflația a scăzut cu două treimi, s-au creat 15 milioane de locuri de muncă, mai multe locuri de muncă decât sub orice președinte sau orice Administrație”.

Biden se confruntă, de asemenea, cu presiuni în cadrul propriului său partid cu privire la modul în care a gestionat răspunsul Israelului la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Unii progresiști ​​au promovat o campanie prin care îi îndeamnă pe democrați să voteze „detașați”, semn clar că sunt nemulțumiți de poziția actuală a lui Biden cu privire la război.

Discursul de joi seara nu va fi sfârșitul niciuneia dintre aceste discuții. Dar acum, când campania din 2024 a început, în esență, Biden va avea ocazia să-și prezinte viziunea pentru ceea ce urmează.

Biden are nevoie de acest moment mai mult ca niciodată, concluzionează BI.

Citește și