• Ursula von der Leyen a fost aleasă joi la Congresul PPE de la București, candidatul popularilor europeni pentru un nou mandat la conducerea executivului comunitar.
  • Candidatura sa a fost confirmată cu 400 de voturi în favoare și 89 împotrivă, dintr-un total de 489 de voturi valabil exprimate.
  • Ursula von der Leyen, a subliniat importanța alegerilor europarlamentare din acest an, în contextul în care există riscuri majore în lume.

Actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost aleasă joi, la Congresul PPE de la București, candidatul popularilor europeni pentru un nou mandat la conducerea executivului comunitar.

Candidatura sa a fost confirmată cu 400 de voturi în favoare și 89 împotrivă, dintr-un total de 489 de voturi valabil exprimate. Zece voturi au fost anulate. A fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la alegerile europene din 6-9 iunie și, ca urmare, va obține un nou mandat de cinci ani la șefia CE.

În discursul său de joi, la Congresul PPE, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat importanța alegerilor europarlamentare din acest an, în contextul în care există riscuri majore în lume și Rusia continuă să provoace tensiuni în Ucraina, unde războiul se află acum în al treilea an.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și