• Biden, în vârstă de 81 de ani, a confirmat vineri că asistența umanitară va fi parașutată în Gaza.
  • În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care oferă parașutări aeriene de alimente și provizii suplimentare”, a declarat președintele.
  • Biden a dezvăluit această evoluție în timp ce o primea pe prim-ministrul italian Giorgia Meloni la Washington.

Președintele Joe Biden a confundat de două ori Gaza cu Ucraina, în timp ce a anunțat că SUA vor oferi ajutorul de care are nevoie disperată teritoriul palestinian devastat de război. Biden, în vârstă de 81 de ani, a confirmat vineri că asistența umanitară va fi parașutată în Gaza – la o zi după ce ministerul sănătății, condus de Hamas, a declarat că 30.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului, în octombrie anul trecut, scrie Sky News.

În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care oferă parașutări aeriene de alimente și provizii suplimentare”, a declarat președintele, adăugând că SUA vor căuta să deschidă alte căi de intrare, inclusiv, eventual, un coridor maritim”.

Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Franța, Iordania și Marea Britanie au efectuat deja parașutări. Biden s-a referit de două ori, din greșeală, la parașutările pentru a ajuta Ucraina, ceea ce i-a determinat pe oficialii Casei Albe să clarifice faptul că, de fapt, vorbea despre Gaza.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Biden a dezvăluit această evoluție în timp ce o primea pe prim-ministrul italian Giorgia Meloni la Washington – în timp ce avertiza că viețile copiilor sunt în pericol”. Ajutorul care ajunge în Gaza nu este nici pe departe suficient”, a spus el.

Nu vom sta cu mâinile în sân până când nu vom primi mai mult ajutor acolo. Ar trebui să primim sute de camioane, nu doar câteva.” Biden a mai spus că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și Hamas până la Ramadan, luna sfântă musulmană care se așteaptă să înceapă pe 10 martie.

El a declarat reporterilor: Încă lucrăm din greu la acest lucru. Nu am ajuns încă acolo”.

Citește și