• Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
  • Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.
  • Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a este programată să înceapă în săptămâna viitoare.

Calendarul aprobat de Ministerul Educației stabilește următoarele date și probe:

– Luni, 4 martie: Proba scrisă la Limba și literatura română
– Marți, 5 martie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
– Miercuri, 6 martie: Proba la alegere a profilului și specializării
– Joi, 7 martie: Proba scrisă la Limba și literatura maternă
Rezultatele simulării vor fi comunicate pe 15 martie, oferind elevilor și părinților o privire asupra performanțelor și posibilelor direcții de îmbunătățire.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Cum se desfășoară simularea la Bacalaureat

Simularea probelor de Bacalaureat începe la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru elaborarea fiecărei lucrări scrise, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Conform procedurii privind organizarea simulărilor naționale în anul școlar 2023-2024, la expirarea celor trei ore acordate redactării lucrării scrise, elevii predau lucrările în stadiul în care se află, fără a depăși timpul stabilit. Lucrările vor fi scanate în clasă și apoi corectate digitalizat.

Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Predarea se face fără a primi subiectele, iar trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Citește și