• Această candidatură a fost posibilă doar datorită transformării rapide a ţării”, a explicat preşedintele federaţiei, Yasser Al Misehal.
  • Candidatura face parte din politica de influenţă prin sport a Arabiei Saudite.
  • Arabia Saudită este singura candidată la organizarea Campionatului Mondial din 2034.

Arabia Saudită şi-a lansat oficial campania pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2034. Este singura candidată în prezent. Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită (SAFF) a prezentat sloganul Growing. Together.” şi logo-ul candidaturii sale, reprezentând panglici multicolore întrepătrunse care desenează numerele 3 şi 4 şi sunt împodobite cu imagini fotbalistice şi simboluri culturale”, scrie New Arab.

Această candidatură a fost posibilă doar datorită transformării rapide a ţării”, a explicat preşedintele federaţiei, Yasser Al Misehal. Candidatura face parte din politica de influenţă prin sport a Arabiei Saudite, care se înscrie în vastul proiect Vision 2030″ condus de Mohammed Ben Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite.

Arabia Saudită este singura candidată la organizarea Campionatului Mondial din 2034, după ce cvartetul Argentina-Uruguay-Paraguay-Chile s-a retras. Primele trei ţări vor găzdui fiecare câte un meci la Cupa Mondială din 2030, coorganizată de Spania, Portugalia şi Maroc. Australia şi-a retras, de asemenea, candidatura pentru 2034 la 31 octombrie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Citește și