• Creierul nostru e programat să păstreze informații, de la cineva pe care-l simpatizăm.
  • Preferințele personale au rol important în modul în care asimilăm noi informații când învățăm.
  • E și viceversa! Dacă nu îți place de cineva, creierul tău nu va memora nicio informație.

Dacă îți place de cineva, ei bine să știi că ai multe de învățat de la persoana respectivă. Potrivit neurologilor din Suedia creierul nostru este programat să păstreze informații sau cunoștințe atunci când vin de la cineva pe care-l simpatizăm.

Funcționează această conectare?

Poate că sună ca din filmele SF, dar nu e. Neuroștiința este un subiect foarte complicat, dar destul de interesant. Șă știi că poți învăța mai eficient atunci când informațiile provin de la o persoană pe care o placi, o admiri.

Este exact ca un computer care primește actualizări pentru a-și îmbunătăți hardware-ul. Creierul utilizează memoria pentru a asimila experiențe noi și a-și dezvolta cunoștințele existente. Practic își adaugă singur noi cărți în bibliotecă de cunoștințe.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Rezultatele indică faptul că preferințele personale și simpatiile joacă un rol important în modul în care asimilăm și conectăm noi informații în procesul de învățare! Iar această observație are implicații importante în înțelegerea gândirii umane, în special în contexte politice, adică candidați favorizați și nefavorizați.

Astfel, alegerea selectivă a informațiilor în funcție de sursele preferate poate contribui la înțelegerea polarizării opiniei publice și la modul în care creierul gestionează procesul de polarizare. Dar, e și viceversa. În momentul în care, să zicem că nu simpatizezi o persoană sau poate că ți-a greșit cu ceva, ei bine creierul tău nu va memora informații niciodată. Doar dacă e de interes și pentru tine, în rest efectiv se va deconecta.

Citește și: