• Conform sondajului, 1 din 10 europeni se simte singur.
  • Sentimentul de singurătate este cel mai răspândit în Irlanda, cu un procent de 20%.
  • La polul opus, cele mai puține persoane singure sunt în Spania, Olanda, Cehia, Austria, Slovenia și Croația.

De Valentines Day, dincolo de inimioare și declarații de dragoste, realitatea este că sunt tot mai multe persoane singure. 1 din 10 europeni este singur, iar în România 16% dintre oameni spun că se simt singuri în cea mai mare parte a timpului, arată un sondaj făcut de Comisia Europeană.

Pandemia este unul dintre factorii care a dus la o rată atât de crescută. Tot în pandemie a crescut și numărul divorțurilor. Rata de divorț în România este sub media Uniunii Europene, fiind de 1,4 divorțuri la mia de locuitori.

Sentimentul de singurătate este cel mai răspândit în Irlanda, unde în jur de 20% dintre cei care au răspuns la sondaj au spus că sunt singuri. Urmează Bulgaria, Grecia, Cipru, Letonia și Luxemburg, cu un procent de 17% de persoane singuratice.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ

La polul opus, cele mai puține persoane singure sunt în Spania, Olanda, Cehia, Austria, Slovenia și Croația, unde doar 10% dintre locuitori suferă de singurătate.

Statisticile arată că tinerii sunt cei mai afectați de singurătate, iar tehnologia a dus la acest lucru.

Cele mai puține divorțuri sunt în Malta, Macedonia de Nord și Muntenegru, iar cele mai multe în Lituania, unde sunt aproape 3 divorțuri la mia de locuitori. Urmează Letonia, Suedia și Danemarca.

Citește și: