• Academia Americană de Neurologie (AAN) aduce în prim-plan sănătatea creierului și promovează o revoluție în acest sens.
  • Viziunea AAN este ca, până în 2050, toți americani să beneficieze de consultații medicale anuale pentru sănătatea creierului, acoperite de asigurare ca îngrijire preventivă.
  • Intervențiile includ încurajarea alăptării prelungite, limitarea expunerii la ecrane pentru copii și îmbunătățirea obiceiurilor de somn, pentru optimizarea sănătății creierului.

Academia Americană de Neurologie (AAN) aduce în prim-plan sănătatea creierului și promovează o revoluție în acest sens, scrie CNN.

„Este pur și simplu cea mai ironică chestiune că oamenii se preocupă de sănătatea inimii sau se îngrijorează de intestine atunci când organul care ar trebui să ne preocupe este creierul nostru”, a spus neurologul vascular dr. Natalia Rost, director asociat al Centrului de Accident Vascular Cerebral Complet de la Spitalul General Massachusetts și profesor la Harvard Medical School din Boston.

„Nu ar trebui să ne preocupăm de principalul organ din corpul nostru, centrul de comandă și control al tot ceea ce este uman în noi? Nu existăm fără creierul nostru”, a spus Rost, președinte ales al Academiei Americane de Neurologie (AAN).

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE
DISNEY SI WARNER SE ALIAZĂ

Fii pregătit să te concentrezi pe creierul tău, pentru că, potrivit AAN, a sosit era neurologiei preventive. De fapt, academiei își dorește ca până în 2050, toți americani să fie pe trenul sănătății creierului.

„Este o revoluție în sănătatea creierului”, a spus Rost. „Vrem să ajutăm publicul să înțeleagă că o viață întreagă de sănătate începe cu sănătatea creierului.”

Viziunea academiei este ca într-o zi, în următorii 25 de ani, tu, copiii tăi și nepoții tăi să vizitați medicul pentru consulturi anuale „de sănătate a creierului”, acoperite de asigurare ca îngrijire preventivă. De fapt, acea prima vizită ar putea avea loc chiar înainte ca un copil să fie conceput.

„Vrem ca principalii plătitori de asigurări să acopere o vizită de sănătate a creierului încă de când mama ia în considerare sarcina sau este însărcinată”, a spus Rost. „Apoi, când se naște copilul, aducem neonatologi pediatri și urmărim copilul în adolescență, folosind tot ce învățăm despre optimizarea funcției creierului.”

Intervențiile ar putea include încurajarea mamelor să alăpteze cât mai mult posibil, limitarea expunerii copiilor la ecrane și îmbunătățirea obiceiurilor de somn care pot persista și în viața adultă, printre multe altele.

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, fiecare examen „de sănătate a creierului” s-ar concentra pe prevenirea timpurie a bolilor cunoscute pentru a dăuna creierului, cum ar fi diabetul, obezitatea, bolile de inimă și altele. Aceste vizite ar continua „până în etapele de sfârșit de viață, pentru că chiar și pe măsură ce îmbătrânim sau dobândim o boală cognitivă, încă putem optimiza sănătatea creierului în timpul vieții cu tulburări cerebrale”, a spus Rost.

Citește și: