• Muzica live are un impact puternic asupra creierului și stimulează activitatea în amigdală.
  • John Legend: Când ești la un concert live simți emoția artistului și trăiești fiecare vers.
  • Muzica live îți poate influența starea emoțională, reduce stresul și anxietatea.

Creierul se simte mai bine atunci când ascultă muzică live. Potrivit unui nou studiu, spectacolele muzicale live, pe lângă faptul că îți transmit mai multă emoție, îți și stimulează activitatea în amigdală, centrul emoțional al creierului.

Se întâmplă niște lucruri frumoase în creierul tău atunci când asculți o muzică live. Studiile arată că spectacolele muzicale live au un impact puternic asupra creierului, în comparație cu cele înregistrate, sau când le asculți pe YouTube. Stimulează în mod deosebit activitatea creierului, în centrul emoțional. Cercetările au evidențiat că emoțiile plăcute și neplăcute, interpretate în timpul unui spectacol live, au generat o activitate mai intensă și mai consistentă în amigdală.

Spectacolul live a facilitat un schimb activ de informații în creier, sugerând o procesare emoțională puternică în părțile afective și cognitive ale acestuia. Mai mult decât atât, muzica e o emoție și cum zice John Legend, atunci când ești la un concert live simți emoția artistului, simți ce transmite, trăiești fiecare vers pe care-l cântă. Muzica live îți poate influența starea emoțională foarte repede. Reduce stresul, anxietatea și stimulează și funcțiile cognitive. Aceasta este o formă terapeutică non-invazivă și universală, cu beneficii considerabile pentru bunăstarea generală a individului.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și