• Armata lui Putin a exersat mai multe lovituri cu armele tactice nucleare.
  • Dosarele militare ruseşti secrete au fost întocmite în perioada 2008-2014.
  • Azi, peste 600 de deputați s-au adunat la Congresul de la Tiraspol.
  • Transnistria nu a cerut alipirea la Federația Rusă.
  • Iulia Navalnaia: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, luptați împotriva bandei sale.
  • Iulia Navalnaia: Putin este în stare de orice, nu se poate negocia cu el.


Și Kremlinului îi mai scapă informații. De data asta, strategiile rușilor au ajuns pe mâna americanilor.

Armata lui Putin a exersat mai multe lovituri cu armele tactice nucleare în primele faze ale unui conflict cu o super putere – arată mai multe documente rusești obținute de Financial Times. Ele includ și scenarii de antrenament pentru o posibilă invazie chinezească a teritoriului rus. Cele 29 de dosare militare ruseşti secrete au fost întocmite între 2008 şi 2014.

Criteriile pentru un posibil răspuns nuclear variază de la o invazie pe teritoriul rusesc – până la distrugerea a 20% din submarinele cu rachete balistice strategice ale Rusiei. Focoasele tactice moderne pot să producă mai multe pagube decât bombele lansate spre Nagasaki sau Hiroşima, în 1945.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Rusia a fost subiectul discuției și astăzi la Tiraspol. Acolo, separatiștii pro-ruși din enclava Republicii Moldova au cerut Kremlinului să-i apere în fața presiunii tot mai mari puse de Chișinău. La așa-numitul „Congres” au participat peste 600 de deputați, care NU au cerut însă alipirea la Rusia, așa cum circulau zvonuri.

„RUSIA lui Putin” a ajuns azi și în Parlamentul European. Iulia Navalnaia, soția opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit în urmă cu aproape două săptămâni, a ținut un discurs în care l-a făcut pe Putin „monstru cu sânge rece”.

Citește și