• Locuitorii din Texas își împărtășesc îngrijorările cu privire la inteligența artificială.
  • Tehnologiile A.I. capabile să producă materiale text, audio și video de nivel profesional au evoluat rapid în ultimele luni.
  • 300 de milioane de locuri de muncă la nivel global ar putea fi desființate din cauza progreselor din domeniul A.I..

Locuitorii statului Lone Star și-au împărtășit temerile legate de avansarea rapidă a A.I. și de modul în care aceasta ar putea avea un impact asupra diferitelor aspecte ale vieții, scrie FoxNews.

„Sincer, mă tem mult mai mult pentru pierderea locurilor de muncă”, a declarat Eilidh, o rezidentă din Austin care lucrează în domeniul comerțului cu amănuntul.

Girish însă a fost mai optimist: „Oamenii vor găsi noi căi pentru locuri de muncă. Cred că sugerează o recalificare care trebuie făcută”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tehnologiile de inteligență artificială capabile să producă materiale text, audio și video de nivel profesional au evoluat rapid în ultimele luni. Acest lucru a provocat dispute juridice și etice în mai multe industrii din întreaga lume.

Unii experți în domeniu, precum Gary Marcus, au avertizat cu privire la numeroasele riscuri ale inteligentei artificiale, cum ar fi posibilitatea ca unele persoane să comită mai ușor fraude mai convingătoare. Alții, cum ar fi informaticianul Jürgen Schmidhuber, a declarat că aceleași instrumente pot fi folosite pentru a combate actorii răi.

Cu toate acestea, Dan, un rezident din Kansas City aflat în vizită la Austin, a declarat că se teme că inteligența artificială va costa locuri de muncă: „Cred că este o posibilitate în anumite industrii”.

Temerile oamenilor în legătură cu A.I.

Potrivit unui raport Goldman Sachs din 26 martie, 300 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial ar putea fi pierdute sau diminuate din cauza progreselor A.I.. Analiza a prezis că tehnologiile ar putea provoca „perturbări semnificative” pe piața globală a muncii în următorii ani, prin înlocuirea totală sau parțială a oamenilor în toate sectoarele.

O persoană a declarat pentru Fox News că se teme că A.I. ar putea cauza probleme mai mari în jurul furtului de identitate. O altă persoană s-a temut că ar putea prelua armata.

Girish, din Austin, a declarat că cel mai mult îl îngrijorează faptul că datele folosite pentru a antrena sistemele tehnologice de inteligență artificială ar putea conține prejudecăți rasiale. „Un lucru la care m-am gândit profund este conceptul de prejudecată rasială și… datele existente, probabil, care sunt folosite pentru a antrena modelele de inteligență artificială”, a declarat el pentru Fox News. „Să sperăm că acest lucru poate fi rezolvat sau că oamenii sunt conștienți de acest lucru” .

Eilidh, între timp, a subliniat un episod din martie din „South Park” ce a fost scris cu ajutorul ChatGPT. Ea a spus că acesta indică faptul că locurile de muncă ale creatorilor de conținut sunt, de asemenea, în pericol.

„Artiștii încep acum să se îngrijoreze în legătură cu chestiunile legate de A.I., pentru că aproape că se simte că nici măcar nu mai au un loc în câmpul muncii”, a declarat ea pentru Fox News. „Nici scriitorii, pentru că, în cele din urmă, simt că totul va fi preluat. „

Citește și:

FOTO|VIDEO. Harrison Ford, „emoționat până la lacrimi” la primirea distincției Palme d’Or în cadrul Festivalului de la Cannes

Liderii G7 participă la „summitul ordinii mondiale”. SUA va impune noi restricţii în privința transporturilor rusești

Coreea de Sud şi Coreea de Nord se vor confrunta în calificările la fotbal feminin pentru Jocurile Olimpice de la Paris