• Antreprenorii au propus noi modalități de integrare a inteligenței artificiale în divertisment.
  • Firmele caută deja să introducă inteligența artificială în ciclul de producție de la Hollywood.
  • „Adică, nu mai trebuie să porți acele costume de captură de mișcare care sunt prostești, nu-i așa?”, a spus Sheridan.

Imaginați-vă că ați putea să cereți de la inteligența artificială să facă un nou final care să meargă pe o cale diferită”, a declarat Greg Brockman, președinte și cofondator al OpenAI, grupul de cercetare care a creat software-ul de conversație ChatGPT și modulul de generare de imagini DALL-E. Poate chiar să vă puneți acolo ca personaj principal sau ceva de genul acesta, având experiențe interactive.”

Rescrierea unui serial HBO astfel încât asemănarea ta digitală să poată ucide dragoni ar putea părea puțin frivolă pentru o tehnologie atât de mediatizată precum inteligența artificială. Dar este o aplicație care primește multă atenție, inclusiv la South by Southwest (sau SXSW), expoziția anuală de tehnologie și cultură care a invadat Austin, Texas, săptămâna trecută, cu tocilari de film, celebrități și capitaliști de risc. pe tot parcursul conferinței, participanții și-au imaginat ce vor însemna chatbots, deep-fakes și softuri generatoare de conținut pentru industriile creative.

În cadrul unei înregistrări live a unui podcast intitulat Generative AI: Oh, Doamne, și acum?”, doi tehnologiști au reflectat asupra numărului de locuri de muncă axate pe creativitate care vor fi preluate de mașini. În cadrul unei sesiuni de prezentare asemănătoare cu cea din Shark Tank”, antreprenorii au propus noi modalități de integrare a inteligenței artificiale în divertisment, cum ar fi divizarea tulpinilor audio sau vizualizarea automată a scenariilor de film.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Un director executiv de la SoundCloud a declarat în fața unei alte audiențe că persoanele care resping categoric muzica generată de inteligența artificială seamănă puțin cu cei care urăsc sintetizatoarele” de la începuturile muzicii electronice.

Cum folosește Hollwoodul inteligența artificială

În Los Angeles, unde se află industria de divertisment și un sector tehnologic în creștere, firmele caută deja să introducă inteligența artificială în ciclul de producție de la Hollywood. Compania Flawless, cu sediul în Santa Monica, s-a concentrat pe utilizarea unor instrumente de tip deep-fake pentru a edita mișcările gurii și expresiile faciale ale actorilor după încheierea filmărilor principale. Digital Domain, din Playa Vista, aduce această tehnologie pentru munca de cascadorie.

Inteligența artificială ar putea fi un instrument uimitor pentru a ajuta la democratizarea multor aspecte din domeniul cinematografiei”, a declarat Tye Sheridan, un actor care a jucat în filme precum Ready Player One” și seria rebotezată X-Men. Nu ai nevoie de o grămadă de oameni sau de o grămadă de echipamente sau de software complicat cu licențe scumpe; cred că deschizi cu adevărat ușa către o mulțime de oportunități pentru artiști.”

Împreună cu artistul VFX Nikola Todorovic, Sheridan a fondat Wonder Dynamics, o companie cu sediul în West Hollywood, care se concentrează pe utilizarea inteligenței artificiale pentru a facilita capturarea mișcărilor.

Într-o demonstrație pe care Sheridan și Todorovic au arătat-o pentru The Times înainte de propriul lor panel SXSW, software-ul a luat o primă scenă din filmul Spectre” al lui James Bond – în care Daniel Craig se plimba dramatic pe un acoperiș din Mexico City – și a eliminat actorul pentru a-l înlocui cu un personaj CGI care se mișcă și gesticulează. Beneficiile, pentru Sheridan, sunt simple. Adică, nu mai trebuie să porți acele costume de captură de mișcare care sunt prostești, nu-i așa?”, a spus Sheridan. Dar, cu toată agitația, unii rămân sceptici și se întreabă cât de mult din entuziasm este doar spuma alimentată de capitalul de risc.