• FDA a aprobat dispozitivul care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea
  • eXciteOSA îmbunătățește funcțiile mușchiului limbii prin stimulare electrică
  • Dispozitivul trebuie purtat timp de 20 de minute în fiecare zi timp de 6 săptămâni

Pentru majoritatea oamenilor, somnul este o plăcere. Însă există și alții pentru care este un chin.

Pacient: „Înainte îmi afecta somnul, mă trezeam obosit pentru că nu dormisem bine. Mă trezeam pe parcursul nopții de câteva ori. Alții se plângeau de faptul că sforăi. Deci nici celelalte persoane nu aveau parte un somn bun“.

Un gadget vine în salvarea persoanelor cu probleme de respirație în timpul somnului. Se numește eXciteOSA și a primit aprobarea din partea FDA, organizația care aprobă medicamentele în SUA.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Marele avantaj al device-ului: nu trebuie purtat în timpul nopții. Este suficient să fie ținut în gură timp de 20 de minute pe parcursul zilei. El trimite stimuli electrici și ajută la îmbunătățirea căilor respiratorii în timpul somnului.

Tratamentul durează 6 săptămâni și a scăzut zgomotul sforăitului cu 20 la sută pentru 87 de cei 115 evaluați. Aparatul are și efecte secundare pentru disconfort al limbii, gust metalic sau dureri faciale.

Pacientă: „Mă simțeam mai bine după o noapte de somn, aveam mai multă energie dimineața. Aveam cearcăne vizibile înainte, iar acum simt că acestea au dispărut. În plus, am o relație mai bună cu partenerul. Pentru că dormeam în aceeași cameră cu el și când mă trezeam și întrebam cum a dormit. Iar el îmi spunea: «am dormit grozav, nu te-am auzit deloc toată noaptea».