• Procurorii sud-coreeni au declarat că au pus sub acuzare luni un fost director Samsung Electronics.
  • Acesta este acuzat că a achiziționat ilegal date Samsung pentru a construi o fabrică în orașul Xian.
  • Inculpatul neagă acuzațiile.

Procurorii sud-coreeni au declarat că au pus sub acuzare luni un fost director Samsung Electronics, suspectat că a furat tehnologia companiei pentru a construi o fabrică de cipuri în China, scrie Reuters.

Inculpatul, care a lucrat anterior și la SK Hynix ca vicepreședinte, este acuzat că a achiziționat ilegal date Samsung pentru a construi o fabrică în orașul Xian, din nord-vestul Chinei, între 2018 și 2019, a declarat Procuratura Districtului Suwon.

Data judecății nu a fost încă confirmată de instanța locală unde a fost depus rechizitoriul.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Inculpatul, arestat luna trecută, neagă acuzațiile, a spus un procuror. El a lucrat timp de 28 de ani la producătorii de cipuri din Coreea de Sud, au spus procurorii.

Fostul director Samsung ar fi încercat să construiască fabrica la 1,5 km (1 milă) distanță de unitatea de producție a cipurilor Samsung din Xian, după ce a înființat o companie de semiconductori, au spus procurorii.

Construirea fabricii a fost un eșec

Încercarea de a construi noua fabrică folosind datele Samsung, însă, s-a încheiat cu un eșec din cauza unor probleme de finanțare, a spus un procuror.

Procurorii au spus că au pus sub acuzare și alte șase persoane pentru implicarea lor, inclusiv un angajat al unei companii de inspecție care este acuzat că a divulgat planul arhitectural al fabricii de semiconductori a Samsung.

Tot procurorii au spus că au estimat că furtul datelor a provocat pierderi în valoare de cel puțin 30 de miliarde de woni (23 de milioane de dolari) pentru Samsung Electronics.

„Este o crimă gravă care ar putea aduce o lovitură grea securității noastre economice prin zdruncinarea fundației industriei autohtone de cip într-un moment de intensificare a concurenței în producția de cipuri”, a spus procuratura.

Samsung Electronics și SK Hynix au refuzat să comenteze

Rechizitoriul vine în momentul în care Coreea de Sud a promis că va spori sprijinul pentru sectorul său de cipuri.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a descris concurența în industrie drept un „război total” pe fondul tensiunilor crescute dintre Sino-SUA.

Samsung din Coreea de Sud și SK Hynix, cei mai mari doi producători de cipuri de memorie din lume, au investit miliarde de dolari în fabrici de cipuri din China.

Citește și