• Creatoarea de conținut a căutat cele mai interesante jucării apărute în acest an.
  • Tehnologia nu a avansat doar pe gadget-uri, ci și în domeniul jucăriilor.
  • Acum există jucării cu senzori care sunt folosiți și pe smartphone-uri.

An nou, jucării noi – și ai de unde alege. Bridget Carey, editor la CNET, a răscolit prin coșurile de cumpărături ale site-urilor de jucării. De la Barbie, la roboței, jucării de tip puzzle sau cele mai avansate, din punct de vedere tehnologic. Crezi că tehnologia avansează doar pe gadget-uri? Te înșeli.

„În fiecare an vânez cele mai interesante jucării și urmăresc cum tehnologia avansează în această industrie. Uneori, jucăriile au senzori noi, folosesc alte mijloace audio-video și funcții pe care le găsești în fiecare zi pe dispozitive. (n.r. Tehnologiile) Devin tot mai ieftine și sunt încluse creativ în jucării”, a explicat Bridget Carey, creator digital.

Tamagotchi, animalul virtual al copilăriei tale

Cum ar fi Tamagotchi, acel animal de companie virtual al copilăriei tale. Acum a revenit sub o nouă formă, dar mai ales ,un nou concept.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

„Ei (n.r.) a creat o versiune clasică, dar acest model „Uni” poate fi doar un ceas, sau mult mai mult de atât. Animalul pe care îl ții în viață acum, îl poți vedea prin căștile VR pe care ți le pui, și poți să călătorești în Metaverse. Sunt foarte serioasă. Compania îl numește „Tomaverse”. Acesta se conectează la rețeaua ta Wi-Fi de acasă și poate explora alte ținuturi, îți poți face prieteni, poți face schimb de obiecte și chiar te poți căsători în Tomaverse”, a explicat Bridget Carey, creator digital.

Știi că cel mai bun prieten al omului este câinele… robot. O astfel de jucărie ar fi un cadou perfect de Crăciun pentru copil.

„Vorbind de grijă și hrănirea animalului, patrupezii roboți devin din ce în ce mai interesanți. El este Dog-E, un câine robot creat de compania WowWee. Este plin de senzori pentru a arăta sentimentul de iubire sau a se juca. Nu știi ce ai cumpărat decât după ce ai deschis cutia. Luminile pentru ochii și labe, personalitatea hazlie, sunetul lătratului, toate sunt aleatorii. Iar dacă nu-ți place ce a ieșit, poți doar să ții apăsat pe nasul lui pentru a reface toate setările. Tehnologia incorporată aici face ca împărțirea jucăriei în familie să fie mai ușoară, pentru că un câine poate avea atitudini diferite pentru fiecare membru al familiei. Dar ce cred eeu că voi adora cei mici este cum poate comunica cu coada. Am văzut imaginea unui os, deci (n.r. jucăria) folosește cu persistență imagini. Este greu să captez imaginile cu camera de filmat, dar (n.r. coada) se mișcă foarte repede cu lumini și sunt iluzii optice animate cu anumite cuvinte sau emoji-uri prin care câinele comunică cu tine”, a spus Bridget Carey, creator digital.

Iar dacă vrei să fii prieten cu mediul înconjurător, Bridget îți face cunoștință cu jucăriile sustenabile.

„Iar tehnologia poate crea niște jucării mult mai sustenabile. Acest set de joacă mobil este realizat din recliclarea frigiderelor. Da, plastic din vechiturile aruncate ale frigiderelor. Este tăiat în bucăți, încălzit și topit, apoi ia forma unor mici figurine. Aceest set se numește Wil Topia, iar compania face și alte seturi din diferite materiale din plastic reciclate”, a spus Bridget Carey, creator digital.

Citește și