• O maşină Tesla Model S Plaid, cea mai nouă lansată, a luat foc pe străzile din suburbia din Philadelphia
  • Pompierii au reuşit să stingă focul după trei ore, maşina fiind complet distrusă

Pompierii s-au luptat timp de trei ore să stingă o maşină Tesla în flăcări, care a luat foc într-o suburbie din Philadelphia, relatează Daily Mail.

Autorităţile au declarat că au fost chemate în urma unui apel făcut de un rezident al cartierului, care a văzut „o Tesla, fără şofer, în timp ce ardea”, însă lipsa şoferului nu a putut fi confirmată din cauza lipsei dovezilor video.

Departamentul de pompieri Gladwyne a spus că nu au existat persoane rănite, însă din Tesla nu a mai rămas altceva decât o bucată de metal şi cenuşă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Ce a mai rămas după ce o maşină Tesla a luat foc. Foto: Gladwyne Volunteer Fire Company / Daily Mail

Potrivit Electrek, maşina este noul model S Plaid, având în vedere cum arătau roţile şi partea din faţă a maşinii în pozele apărute, în urma incidentului.

Tesla a lansat modelul S Plaid pe 11 iunie, moment în care CEO-ul companiei, Elon Musk, a spus că poate atinge 100 de kilometri/oră în mai puţin de două secunde şi poate atinge o viteză maximă de 320 de kilometri/oră, dar are nevoie de roţi şi anvelope adecvate pentru un cost suplimentar nedezvăluit.

Nu este clar modul în care acest incident va afecta numărul de vânzări, însă Tesla a fost criticată în trecut pentru maşinile care au luat foc.

Un incident asemănător s-a întâmplat în noiembrie 2020, în Texas, când un Tesla Model S a luat brusc foc.

Un alt eveniment a avut loc în luna aprilie, când o maşină Tesla a intrat într-un copac, a luat foc şi a omorât două persoane.