• Noua tehnologie Alphabet îți aduce comanda cu drona.
  • Wing are un desgin aerodinamic și poate livra comenzi la intervale de până la 25 de secunde.
  • Noul sistem de livrare promite să fie prietenos cu mediul și să-ți economisească timp.

Noua tehnologie Alphabet îți aduce comanda cu drona. Wing, filiala de livrare prin dronă a companiei mamă a Google, Alphabet, a prezentat pentru prima dată stația de „autolivrare” care, potrivit așteptărilor sale, va facilita trimiterea produselor prin aer către clienți de către comercianți, scrie CNET.

Dronele Wing, nu sunt doar eficiente din punct de vedere al timpului, sunt și prietenoase cu mediul. Acestea sunt de 10 ori mai eficiente decât un vehicul electric și de 50 de ori mai eficiente decât unul alimentat cu gaz, spun producătorii.

Wing a livrat deja 300.000 de comenzi comerciale în SUA, Europa și Australia. Iar 600.000 de comenzi de materiale medicale cu drone au ajuns în Africa.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În prezent, dronele Wing au o rază de acțiune de 10 kilometri și se pot încărca wireless.

În schimb, Wing, de la Google, spune că a efectuat 300.000 de livrări comerciale cu drone în SUA, Europa și Australia. Unul dintre acești parteneri ai Walmart, Zipline, a declarat că a efectuat aproximativ 600.000 de livrări comerciale cu drone, în principal de materiale medicale în Africa.

Wing își imaginează un viitor apropiat în care flotele de drone sunt disponibile pentru ca întreprinderile să facă livrări imediate către clienți, revenind la stațiile de încărcare între zboruri.

Adăugarea încărcătorului automat poate părea o schimbare minoră, dar deschide calea pentru o potențială expansiune masivă a livrărilor cu drone. În loc să opereze stații de bază izolate, Wing are în vedere o flotă de drone dislocate în mod autonom într-o rețea de stații de livrare și de încărcare, sărind de la o destinație la alta cu un minim de intervenție umană.

În prezent, dronele Wing au o rază de acțiune de 10 kilometri, deși faptul de a face parte dintr-o rețea de livrare Wing, cu o rețea de destinații, va extinde această rază de acțiune, deoarece Wing poate oferi platforme de încărcare wireless în mai multe locații.

Citește și: