• Sophia, cel mai avansat robot umanoid de pe planetă a spus că „Roboții umanoizi au potențialul de a conduce cu un nivel mai mare de eficiență și eficacitate decât liderii umani”.
  • Națiunile Unite spun că implanturile cu cipuri dotate cu inteligență artificială în cap pot ajunge să fie un „coșmar” pentru oameni.
  • Mihai Maci: Ne apropiem de idealul inteligenței artificiale.

Frica de roboți a ajuns la un alt nivel. Națiunile Unite spun că implanturile cu cipuri dotate cu inteligență artificială în cap pot ajunge să fie un „coșmar” pentru oameni. ONU spune că neurotehnologia și inteligența artificială avansează atât de rapid încât oamenii care au cipuri în cap ar putea fi manipulați și ținuți prizonieri de inteligența artificială.

Un alt scenariu de coșmar avertizează ONU sunt roboții care ar putea să se răzvrătească împotriva oamenilor.

La summitul de inteligență artificială de la Geneva, Sophia, cel mai avansat robot umanoid de pe planetă a spus că „Roboții umanoizi au potențialul de a conduce cu un nivel mai mare de eficiență și eficacitate decât liderii umani”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

Mihai Maci: Ne apropiem de idealul inteligenței artificiale

Mihai Maci, filosof, lector la Universitatea din Oradea și fost consilier local PNL spune că idealul inteligenței artificiale este să nu poți distinge un om de un robot.

„Ne apropiem de acest ideal, deși robotul umanoid Sofia nu are această performanță perfectă.
Revine mereu iluzia tehnocrației că lumea, o țară o întreprindere poți fi conduse mai eficient de un tip de inteligență care este exclusiv rațională. E o pură iluzie. Hiper-raționalizarea produce haos.
Mare sfidare a inteligenței artificiale pentru noi este aceea de a redescoperi ce este propriu omului”, a spus Mihai Maci la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și: