• După incendiul de luni, izbucnit în apropiere de Atena, lupta cu flăcările continuă în Grecia.
  • Autoritățile au emis ordine de evacuare pentru cel puțin șase comunități de la malul mării.
  • Flăcările au forțat mii de oameni să fugă din stațiunile de pe litoral, au închis autostrăzi și au distrus case de vacanță după zile de căldură extremă.

UPDATE

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în Grecia, în condițiile în care prognoza meteorologică din Grecia arată că sunt condiții care vor favoriza incendiile întreaga săptămână: temepraturile sunt cu 5-7 grade mai mari decât media normală, vegetația este uscată, iar vântul va amplifica incendiile.

Marți vor fi mai multe regiuni afectate, pericolul de incendiu este foarte mare, scrie Ekhatimerini: Attica, inclusiv insula Kythira, Centrul Greciei, cu peninsulele Boetia și Evia, Pelopones: Corint, Argolis, Laconia, Cicladele, Mylitini, Chios, Samos, Ikaria și Creta.

Unde poți suna dacă ai nevoie de asistență consulară din cauza incendiilor din Grecia


Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

ȘTIREA INIȚIALĂ

După incendiul de luni, izbucnit în apropiere de Atena, lupta cu flăcările continuă în Grecia. Incendii pornite de la Neo Kouvaras, au cuprins marți Attica de Est și au ajuns pe Paneio Oros, îndreptându-se spre Lagonisi și Anavissos. Situația este aceeași și în Kaparelli din Beoția, în Kallithea din Loutraki și în Dervenochoria, scrie Khatimetini.

Flăcările au forțat mii de oameni să fugă din stațiunile de pe litoral, au închis autostrăzi și au distrus case de vacanță după zile de căldură extremă.

Tot marți, autoritățile au emis ordine de evacuare pentru cel puțin șase comunități de la malul mării, în timp ce două incendii majore se apropiau de orașele stațiunilor de vară, iar rafalele de vânt au atins 70 km/h.

Al doilea incendiu de proporții a izbucnit într-o zonă împădurită din apropierea stațiunii Loutraki, la aproximativ 90 de kilometri vest de Atena, unde o tabără de vară pentru copii și un centru de reabilitare pentru persoane în vârstă au fost evacuate, au declarat oficialii locali.

Oficialii locali au confirmat că locuințele au grav avariate în ambele incendii.

Citește și: