• Un incendiu forestier de proporții a izbucnit într-un oraș situat la 50 km de Atena.
  • Autoritățile au cerut locuitorilor să părăsească zonele de risc.
  • Mai multe incendii de pădure la est și la vest de Atena ardeau în continuare, alimentate de vânturile puternice.

Un incendiu de pădure, alimentat de vânturi puternice, a izbucnit luni în Kouvaras, un oraș situat la 50 km est de Atena. Autoritățile au ordonat evacuarea mai multor zone de la malul mării, ca măsură de precauție. În același timp, taberele de vacanță pentru 1.200 de copii din apropierea stațiunii balneare Loutraki s-au încheiat, a anunțat primarul orașului, Giorgos Gkionis. Un bărbat suspectat că a provocat incendiul a fost arestat, informează Le Parisien.

Poliția a arestat un străin despre care se crede că a provocat incendiul din Kouvaras”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopios, fără a preciza naționalitatea persoanei. Mai multe incendii de pădure la est și la vest de Atena ardeau în continuare, alimentate de vânturile puternice.
Incendiul, care a distrus vegetația de sub pădure, s-a extins rapid spre sudul regiunii Attica, în apropiere de zonele de la malul mării Lagonissi, Anavyssos și Saronida, unde se află numeroase case de vacanță.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Este un incendiu dificil, cu vânturi foarte puternice, de până la 7 Beaufort (50-60 km/h)”, a declarat Yannis Artopios, purtător de cuvânt al pompierilor.

Grecia se confruntă de joi cu un val de căldură, cu maxime de peste 44°C în centrul țării. La Atena, mercurul a urcat până la 39°C sâmbătă, iar emblematica Acropolă, cel mai vizitat sit al țării, a rămas închisă în cele mai fierbinți ore ale zilei de vineri, sâmbătă și duminică.

Evacuări în apropiere de Atena ca măsură de precauție

Șapte bombardiere cu apă, patru elicoptere și 150 de pompieri, inclusiv o echipă de 30 de pompieri români, se luptau pe cele două fronturi ale incendiului, potrivit presei locale. Circulația a fost oprită pe drumurile din jurul Kalyvia, care au fost cuprinse de un fum gros. Autoritățile au cerut locuitorilor să părăsească zona ca măsură de precauție, în timp ce o mănăstire a fost evacuată.

În apropiere de Istmul Corint, într-o zonă împădurită din apropierea celebrei stațiuni balneare Loutraki, un incendiu era, de asemenea, în desfășurare, a relatat agenția elenă de presă ANA. Și aici au fost ordonate evacuări ca măsură de precauție, potrivit aceleiași surse.

Citește și: