• Un model de iPhone de 4GB, prima ediție, nedeschisă, s-a vândut cu 190.372,80 dolari,
  • Lotul, gestionat de LCG Auctions, a atras 28 de oferte în total.
  • Telefonul s-a vândut la un preț de aproape 400 de ori mai mare decât prețul său inițial.

De obicei, valoarea iPhone-urilor se prăbușește imediat ce sunt scoase din magazin. Există cazuri speciale, așa cum s-a văzut la o licitație din SUA, unde un model de 4GB, prima ediție, nedeschisă, s-a vândut cu 190.372,80 dolari, informează BBC.

Nu au fost fabricate multe astfel de telefoane la vremea respectivă, ceea ce a făcut ca modelul să fie considerat Sfântul Graal” de către colecționarii de iPhone. Lotul, gestionat de LCG Auctions, a atras 28 de oferte în total și s-a vândut la un preț de aproape 400 de ori mai mare decât prețul său inițial.

Taxa finală include costurile de administrare pe lângă prețul de adjudecare plătit casei de licitații de către cumpărător, cunoscut sub numele de prima cumpărătorului”. Prima cumpărătorului merge direct la casa de licitații și nu la vânzător.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

LCG Auctions l-a descris ca fiind un produs de colecție popular de înaltă calitate” și un obiect de colecție la mare căutare”, adăugând că alte două iPhone-uri de primă ediție, sigilate din fabrică, au fost vândute la valori record în ultimul an.

Site-ul a descris modelul ca fiind un model extrem de rar, sigilat din fabrică, prima versiune de 4GB, în stare excepțională. Practic fără cusur de-a lungul suprafeței și marginilor, sigiliul din fabrică este curat, cu detalii corecte ale cusăturilor și etanșeitate”.

Lansat pentru prima dată în 2007 de către Steve Jobs, pe atunci director general al Apple, gigantul tehnologic a luat decizia de a renunța la modelul de 4GB la doar două luni de la lansare, din cauza vânzărilor în scădere.

Citește și: