• Podul care leagă Rusia de Crimeea a fost redeschis parțial la o zi după ce a fost atacat, anunță guvernul rus.
  • Forțele aeriene ucrainene au emis un avertisment privind atacurile cu drone lansate peste noapte de Rusia asupra orașului Odesa și a altor orașe din sudul țării.
  • Podul este o rută importantă de realimentare pentru forțele rusești care ocupă părți din sudul Ucrainei de când au invadat-o la 24 februarie anul trecut.

Podul care leagă Rusia de Crimeea a fost redeschis parțial la o zi după ce a fost atacat, anunță guvernul rus. Un cuplu de turiști a fost ucis și fiica lor a fost rănită în atacul asupra podului, pe care Rusia l-a atribuit unor drone maritime lansate de Ucraina, scrie BBC.

Rusia a refuzat să prelungească un acord pentru exportul de cereale din porturile ucrainene, dar a negat că ar fi vorba de represalii. Spune că atacul asupra podului este un act de terorism împotriva unei legături de transport de importanță critică, președintele rus Vladimir Putin a promis că armata rusă va răspunde.

Forțele aeriene ucrainene au emis un avertisment privind atacurile cu drone lansate peste noapte de Rusia asupra orașului Odesa și a altor orașe din sudul țării.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Vicepremierul Marat Khusnullin a declarat că speră ca traficul în ambele sensuri să poată fi restabilit până la jumătatea lunii septembrie.

Ministerul rus al Transporturilor afirmă că suporturile podului nu au fost avariate în timpul atacului, care a rupt breteaua.

Podul Kerci a fost inaugurat în 2018 și permite circulația rutieră și feroviară între Rusia și Crimeea – teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014 după un referendum nerecunoscut la nivel internațional.

Linia de cale ferată paralelă a podului pare să nu fi fost avariată.

Podul este o rută importantă de realimentare pentru forțele rusești care ocupă părți din sudul Ucrainei de când au invadat-o la 24 februarie anul trecut.

Atacul este al doilea incident major pe podul Kerci în ultimul an. În octombrie, podul a fost închis parțial în urma unui atac. Acesta a fost redeschis complet în februarie.

Citește și: