• Fujifilm lansează X100VI, după ce a devenit viral pe TikTok.
  • Compania este optimistă că cea mai recentă cameră foto portabilă, fabricată acum în China, nu se va confrunta cu aceleași penurii de aprovizionare disperate ca X100V.
  • Prețul a urcat cu 200 de dolari față de ediția anterioară.

X100V de la Fujifilm a devenit atât de popular încât s-a simțit ca și cum aparatul a fost la nesfârșit în stocurile de la fiecare comerciant. Pe piața secundară, prețurile pentru aparatul foto mirrorless de tip telemetru au crescut după ce a avut un moment viral important pe TikTok. X100V a fost atât de solicitat, încât Fujifilm ar fi putut alege calea ușoară pentru un succesor și tot ar fi avut garanția unui succes, scrie The Verge.

Noul model, anunțat astăzi, arată practic la fel la exterior, dar X100VI include îmbunătățiri semnificative care îl vor face un aparat foto mai capabil decât orice alt participant anterior din seria X100. Reversul acestor îmbunătățiri este că prețul a urcat cu 200 de dolari, ajungând la un preț de 1.599 de dolari. Nu este departe de X-T5, dar cele două aparate au scopuri foarte diferite: X-T5 este un sistem cu obiective interschimbabile, în timp ce aici primiți un obiectiv fix de 23 mm f/2.

La fel ca X-T5 și X-H2, X100VI a trecut la un senzor de 40 de megapixeli, ceea ce oferă o marjă de manevră mai mare pentru decupare și o mai mare flexibilitate de editare. X100VI rămâne cu un slot pentru carduri SD UHS-1 – destul de lent pentru un aparat foto atât de scump – și folosește aceeași baterie ca și X100V, în loc de bateria mai voluminoasă (și mult mai durabilă) prezentă pe celelalte modele ale companiei. Vizorul electronic și ecranul LCD din spate au, de asemenea, aceleași rezoluții ca data trecută, de 3,69 milioane și, respectiv, 1,62 milioane de puncte.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Fujifilm a echipat X100VI cu cel mai recent procesor X-Procesor 5, ceea ce face ca noul aparat foto să fie „aproape” de două ori mai rapid decât X100V. Împreună cu creșterea vitezei, primiți o autofocalizare mult îmbunătățită, care utilizează cei mai noi algoritmi ai companiei pentru detectarea subiectului.

În ceea ce privește construcția sa, nu s-au schimbat prea multe: X100VI are un corp din aluminiu proiectat să reziste la câteva lovituri și să meargă peste tot cu tine. Dar, ca și până acum, va trebui să echipați obiectivul cu inelul adaptor Fujifilm vândut separat și cu filtrul de protecție pentru a obține o rezistență reală la intemperii.

X100VI va fi disponibil în culorile argintiu sau negru și este așteptat să înceapă să fie livrat la începutul lunii martie. Alături de modelul standard, Fujifilm va lansa o versiune în ediție extrem de limitată a aparatului foto care este „gravată cu logo-ul mărcii corporative de la înființarea Fujifilm în 1934”.

Cu un preț de 1.999 de dolari, „fiecare unitate poartă un număr de serie unic”, iar compania spune că „aceste unități X100VI numerotate sunt ambalate într-o cutie specială, care include o curea specială și cărți de istorie Fujifilm”.

Citește și