• Medicii au reputația de a avea scrisul de mână ilizibil și mai mulți dintre ei par să considere că scrierea rețetelor este o provocare.
  • Farmaciștii se străduiesc să înțeleagă ce medicamente au prescris pentru a-și trata pacienții, dar uneori este o sarcină imposibilă.
  • Google dorește să rezolve această problemă și intenționează să adauge o nouă funcție la instrumentul său de căutare de imagini Google Lens.

Medicii au reputația de a avea scrisul de mână ilizibil și mai mulți dintre ei par să considere că scrierea rețetelor este o provocare. Farmaciștii se străduiesc să înțeleagă ce medicamente au prescris pentru a-și trata pacienții, dar uneori este o sarcină imposibilă.

Google dorește să rezolve această problemă și intenționează să adauge o nouă funcție la instrumentul său de căutare de imagini Google Lens. Firma de tehnologie s-a folosit de conferința sa anuală din India pentru a anunța că lucrează cu farmaciștii pentru a descifra ceea ce scriu unii medici și pentru a-și antrena inteligența artificială.

Cu această nouă funcție, nu numai că profesioniștii din farmacie își vor putea face treaba mai repede, dar și utilizatorii vor putea să înțeleagă instrucțiunile medicale și să-și urmeze tratamentul fără erori. Tot ce trebuie să facă este să fotografieze rețeta sau să încarce o imagine din galeria Google Lens.

Tehnologia Google va procesa apoi imaginea rețetei și va încerca să traducă scrisul de mână ilizibil pentru ca pacientul să îl înțeleagă. Compania reamintește că funcția este o tehnologie de asistență și că nici o decizie nu va fi luată doar pe baza rezultatului furnizat. Deși a fost deja anunțată funcționalitatea, nu a fost stabilită încă o dată de lansare. Aceștia vor trebui mai întâi să testeze și să se asigure că tehnologia funcționează corect, pentru a evita orice contraindicații medicale.