• Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor şefi de la Google.
  • Alphabet Inc se pregăteşte să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligenţă artificială conversaţională denumit Bard.
  • Google Bard va raspunde mai rapid cerinţelor utilizatorilor şi va replica natural, graţie componentei de inteligenţă artificială incorporată.

Succesul ChatGPT a stârnit îngrijorare în rândul inginerilor şefi de la Google. Alphabet Inc se pregăteşte să lanseze în săptămânile ce vor urma serviciul de inteligenţă artificială conversaţională denumit Bard. Google Bard va raspunde mai rapid cerinţelor utilizatorilor şi va replica natural, graţie componentei de inteligenţă artificială incorporată.

Compania Alphabet Inc, cea care deţine Google, va lansa în săptămânile următoare propriul chatbot cu inteligenţă artificială, ca răspuns la succesul înregistrat de ChatGPT.

Noul serviciu se va numi Bard şi va fi oferit „utilizatorilor de încredere” în faza experimentală, relatează Sky News.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

ChatGPT a fost lansat de firma de cercetare OpenAI la sfârşitul anului trecut şi promitea că va schimba modul în care oamenii se pregătesc pentru interviurile de angajare, jurnaliştii scriu articole, iar copiii îşi fac temele. Practic acest chatbot preia o cantitate imensă de date text, pe care le foloseşte pentru a ajuta la generarea de răspunsuri şi la desfăşurarea conversaţiilor într-un cadru realist.

Chatbot-ul celor de la OpenAI a înregistrat un succes răsunător, stfel că la începutul acestei luni serviciul a fost folosit de peste 100 de milioane de utilizatori din întreaga lume în mai puţin de două luni.

„Este un moment foarte interesant să lucrăm cu aceste tehnologii, deoarece traducem cercetările şi descoperirile profunde în produse care ajută cu adevărat oamenii. Bard va fi o punte pentru creativitate şi o rampă de lansare pentru curiozitate, ajutându-vă să explicaţi unui copil noile descoperiri ale NASA sau să aflaţi mai multe despre cei mai buni atacanţi din fotbal din lume. De asemenea, vă poate contura recomandări personalizate în privinţa exerciţiilor pe care vreţi să le faceţi în sala de forţă” , a declarat directorul Alphabet Inc, Sundar Pichai.

Rivalul Microsoft a anunţat că îşi va înlocui vechile servicii, inclusiv motorul de căutare Bing, cu programe pe bază de inteligenţă artificială, după ce a făcut o investiţie de miliarde de dolari în OpenAI.