• Google a declarat personalului că va fi mai selectiv în ceea ce privește cercetările pe care le publică.
  • Numeroasele lucrări de cercetare ale companiei au pus bazele companiilor cu care concurează astăzi.
  • Reînnoirea produselor de bază cu noi capabilități de inteligență artificială a devenit o prioritate de top pentru directorul general Sundar Pichai.

Reputația îndelungată a Google ca centru de cercetare de elită pentru inteligența artificială se schimbă, deoarece compania a anunțat personalul că va reduce volumul de cercetare pe care îl publică, potrivit Insider. Schimbarea vine pe măsură ce crește concurența din partea rivalilor precum OpenAI.

Personalul a fost informat la începutul acestui an că societatea va fi mai strategică în ceea ce privește ceea ce publică. Unii cercetători cred că acest lucru include reducerea investițiilor în cercetarea fundamentală care nu are o cale clară de comercializare.

Schimbarea de strategie face parte dintr-o reorganizare mai amplă la Google, care încearcă să obțină progrese mai rapide în domeniul inteligenței artificiale, făcându-și în același timp mai eficientă activitatea.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Compania a anunțat luna trecută că va fuziona cele două unități principale de inteligență artificială, Brain și DeepMind, într-o mișcare despre care Google a spus că ar trebui să ,,accelereze semnificativ” progresul său în domeniul inteligenței artificiale.

Google spune că publică ,,sute” de lucrări în fiecare an. Compania a crezut de mult timp că o astfel de transparență ar stimula cercetătorii externi să avanseze în domenii relevante pentru produsele de bază ale Google.

,,În cele din urmă, diseminarea muncii noastre și faptul de a fi buni membri ai comunității științifice nu este doar un lucru corect, ci oferă și multe beneficii importante pentru Google” , scrie compania.

Dar această cercetare a fost exploatată de concurenți pentru a lansa produse care acum reprezintă o amenințare la adresa activității principale a Google. ChatGPT de la OpenAI a fost construit pe baza unui model de inteligență artificială inventat și publicat de cercetătorii Google. Microsoft, care are un parteneriat strategic cu OpenAI, folosește acum acea tehnologie de bază pentru produse care concurează cu cele ale Google, inclusiv Bing și Microsoft Teams.

Lansarea ChatGPT de către OpenAI în noiembrie 2022 a stârnit Google. Faptul că Google a făcut o mare parte din cercetarea fundamentală din spatele ChatGPT și totuși a fost bătut rău de OpenAI a fost un semnal de alarmă.

Google face și alte schimbări pentru a se proteja, potrivit unui membru al personalului Google A.I..

Departamentul de inteligență artificială al Google s-a confruntat și cu alte eșecuri. Compania s-a confruntat cu reacții dureroase în 2020, după ce și-a concediat co-liderul de etică în domeniul A.I., Timnit Gebru, din cauza unui articol publicat de aceasta care critica modelele lingvistice de mari dimensiuni.

Ulterior, Google a dat-o afară pe colega ei și co-liderul Ethics A.I., Margaret Mitchell, ceea ce a dus la un exod în cadrul diviziei sale de etică.

Săptămâna aceasta, Geoffrey Hinton, pionier în A.I., a anunțat că a demisionat de la Google și a declarat că este îngrijorat de potențialul inteligenței artificiale de a face rău.

Citește și

Gwyneth Paltrow spune „cine e mai bun la pat”: Ben Affleck sau Brad Pitt?

 Un bărbat în scaun cu rotile, „umilit” după ce a fost lăsat să se târască din avionul Ryanair: „Oricine își dorește să fie tratat în mod egal”

️Prigojin: „Forțele Armate ucrainene au început contraofensiva. Au o mulțime de oameni și arme”