• Chrome pe desktop va primi autentificare biometrică, ceva care a fost exclusiv pentru aplicația mobilă până în acest moment.
  • Google afirmă că activarea acestui lucru va adăuga un al doilea „strat de securitate înainte de” acreditările de completare automată.
  • Gigantul tehnologic adaugă, de asemenea, capacitatea de a scrie note pentru anumite autentificări.

Google lucrează la o actualizare de securitate considerabilă care va introduce un total de șapte funcții noi în Chrome pentru desktop și iOS, scrie TechRadar. Patru dintre aceste funcții se îndreaptă în prezent către utilizatorii de desktop și toate implică software-ul Password Manager al companiei.

Managerul de parole va avea o nouă casă în meniul Setări al Chrome. Acolo, utilizatorii vor putea să-și gestioneze datele de conectare sau să își ajusteze setările de securitate. Dar dacă preferi o abordare mai directă, „poți crea o comandă rapidă pe desktop pentru Google Password Manager”, potrivit postării.

Gigantul tehnologic adaugă, de asemenea, capacitatea de a scrie note pentru anumite autentificări. De exemplu, dacă ai mai multe conturi pentru un site web, dar îți este greu să îți amintești fiecare detaliu, poți face clic pe pictograma cheie din bara de adrese Chrome pentru a deschide un meniu contextual, dezvăluind notele care găzduiesc aceste detalii. Făcând clic pe pictograma creion, poți face modificări.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Apoi, compania va permite utilizatorilor să importe parole de la manageri terți în Chrome pe desktop. Pagina web Ajutor Google afirmă că oamenii trebuie mai întâi să-și convertească datele de conectare într-un fișier .csv înainte de a încărca ceva în browser.

Cu toate acestea, se pare că instrumentul va putea aduce informații numai din anumite aplicații. Aceste aplicații sunt Microsoft Edge, Safari, 1Password, Bitwarden, Dashlane și LastPass. În primul rând, Chrome pe desktop va primi autentificare biometrică, ceva care a fost exclusiv pentru aplicația mobilă până în acest moment. Google afirmă că activarea acestui lucru va adăuga un al doilea „strat de securitate înainte de” acreditările de completare automată. Tipurile de autentificare biometrică pe care Chrome le acceptă depind în cele din urmă de computerul dvs. De exemplu, dacă deții un laptop cu cititor de amprentă, atunci browserul îți permite să te conectezi la conturi doar cu amprenta.

Citește și: