• Guvernul italian intenționează să înființeze un fond de investiții pentru startup-uri în domeniul inteligenței artificiale (A.I.).
  • Fondul va fi susținut de Cassa Depositi e Prestiti (CDP) și va promova studiul, cercetarea și programarea AI în Italia.
  • Se estimează că aproximativ 150 de milioane de euro vor fi alocate pentru lansarea acestui fond, iar CDP va investi propriile resurse prin intermediul CDP Venture Capital.

Guvernul Italiei intenționează să creeze un fond de investiții susținut de banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a sprijini startup-urile care se specializează în inteligența artificială (AI), conform declarațiilor făcute marți de subsecretarul de cabinet Alessio Butti, relatează Reuters.

Acest fond de investiții „va promova studiul, cercetarea și programarea AI în Italia”, a afirmat Butti într-un comunicat de presă.

Expansiunea tot mai mare a A.I. și a automatizării, precum și dezvoltarea rapidă a instrumentelor cum ar fi ChatGPT, au atras atenția politicienilor și a autorităților de reglementare din întreaga lume.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Mulți experți susțin că este necesară instituirea unor noi reglementări pentru a guverna A.I., dat fiind impactul său potențial asupra securității naționale, educației și ocupării forței de muncă.

„Guvernul analizează evoluția inteligenței artificiale, un domeniu în care trebuie să se găsească un echilibru între drepturile omului și progresul tehnologic. Ne propunem să creștem independența industriei italiene și să cultivăm propria capacitate națională de a dezvolta expertiză și cercetare într-un astfel de sector strategic”, a declarat Butti.

Potrivit unei surse guvernamentale, Roma are în plan alocarea aproximativ 150 de milioane de euro (165 de milioane de dolari) pentru lansarea acestui fond.

CDP va investi propriile resurse în acest proiect prin intermediul CDP Venture Capital, un fond cu active gestionate în valoare de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Citește și: