• După ce conturile de Twitter ale mai multor persoane publice au fost sparte, FBI a declanșat o anchetă.
  • Inițial credeau că este vorba despre o rețea sofisticată de hackeri, însă specialiștii în sercuritate cibernetică au avut parte de o surpriză.
  • Joseph James Connor, în vârstă de 21 de ani, din Liverpool este suspectul principal.

Cercetătorii și specialiștii în securitate cibernetică au aflat cine este cel care ar fi spart conturile Twitter ale lui Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama și alte figuri publice cunoscute: un băiat de 21 de ani din Liverpool, potrivit businessinsider.com.

Dacă inițial se credea că atacul cibernetic ar fi mâna unui grup organizat, bine antrenat, iată că autoritățile s-au înșelat.

Joseph James Connor este cel care a reușit să spargă conturile Twitter ale persoanelor publice și să ceară Bitcoin în numele lor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cazul este în continuare anchetat pentru a afla dacă băiatul de 21 de ani a făcut asta singur sau a avut ajutoare.

Conturile Twitter ale lui Bill Gates, Elon Musk și Barack Obama, sparte

Săptămâna trecută, mai multe conturi Twitter ale miliardarilor de peste hotare au fost sparte. Printre cei vizați s-au aflat și nume precum Bill Gates, Elon Musk și Barack Obama. Hackerii îi îndemnau pe următorii persoanelor publice să trimită bani într-un cont Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumelor livrate.

Primele bănuieli au fost îndreptate către grupuri organizate, însă oamenii legii nu se gândeau la un băiat de 21 de ani din Liverpool: Joseph James Connor.